EL CONSELLER D’EDUCACIÓ DIU QUE ELS INSTITUTS FAN “MOLT MÉS CASTELLÀ DEL QUE CREIEM “

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez–Cambray, ha declarat que la Generalitat no sap, ni ha sabut mai, la quantitat de classes que es fan en català a cada escola i institut. En aquest sentit, ha puntualitzat que se n’imparteixen “moltes més en castellà del que creiem”, cosa que passa sobretot als instituts.

En una entrevista a la Cadena Ser, el conseller ha defensat la necessitat d’analitzar la situació a cada centre educatiu abans de donar resposta a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que obliga a impartir el 25% de les matèries en llengua castellana a totes les escoles i instituts.

En primera instància, des de la conselleria s’assegura que es farà un diagnòstic per conèixer què està passant a les aules a partir de la informació aportada per la inspecció educativa sobre si els centres compleixen amb el seu projecte lingüístic. El conseller s’ha mostrat convençut que als centres educatius no es compleix el que reflecteixen els respectius projectes lingüístics i ha insistit que s’imparteix “molt més en castellà del que creiem”, sobretot als instituts.

A partir de la radiografia de la realitat de cada centre educatiu, Gonzàlez-Cambray ha dit que es farà un desplegament normatiu per blindar l’aprenentatge lingüístic a Catalunya. La nova norma haurà de comptar amb consens pedagògic, social i polític, ha assenyalat el conseller, que ha reconegut que espera l’aval també dels comuns, la CUP i del PSC, que són els partits que han donat suport al model d’escola catalana.
Informa:VILAWEB.CAT (14-2-2022)

115 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: