EL CONSELLER D’EDUCACIÓ I EL GOVERN NO PODEN RENTAR-SE LES MANS PER DEFENSAR EL CATALÀ

“El Conseller d’Educació i el Govern amb el seu President al capdavant no poden rentar-se’n les mans de la defensa del català a l’escola.”

Necessitem convertir l’atac a la llengua catalana en un nou revulsiu: sobirania o submissió, desobediència o serem aniquilats.

( JOAN PUIG)

O reaccionem o l’espanyolisme des del PSOE a Vox passant per PP i de C’s -un partit en liquidació- acompanyat de la demagogia i la falsa retòrica de Podemos, haurà guanyat la batalla. Com va dir un dels cervells de l’atac persistent contra la llengua catalana en una àmplia i publicitària entrevista a TV3, el cas de l’escola de Canet és el principi d’una taca d’oli que s’estendrà per tot el país.

El conseller d’Educació no pot deixar el problema en mans de la direcció dels centres i cal que assumeixi funcions directives perquè la conselleria posi en marxa una campanya de desobediència activa de mestres, alumnes i pares en defensa de la llengua catalana. De la mateixa manera que hi ha metges que practiquen l’objecció de consciència en temes com l’avortament o l’eutanàsia, que potser no tenim mestres, pares i alumen disposats a objectar? Us imagineu mestres que només facin en castellà l’assignatura de llengua espanyola? O pares i mares exigint amb contundència l’ensenyament en català? O alumnes marxant de classe si els hi fan en la llengua de l’imperi?

On és Òmnium? On és la principal entitat a favor de la llengua del país, perduda en manifestacions alegres i festives que no porten enlloc? Que no hi ha centenars de Jaume Sastre a Catalunya?

En un moment com aquest, el President i el Conseller d’Educació han de liderar la resposta a aquest atac i, com pronostiquen, dels atacs que vinguin.

El missatge que fins ara han fet els nostres màxims responsables mostrem al govern espanyol que pot atacar la llengua catalana i no passa res. A Madrid veuen la nostra total desmobilització com a país i necessitem convertir l’atac a la llengua catalana en un nou revulsiu: sobirania o submissió, desobediència o serem aniquilats. El Govern del MHP Aragonès ha de donar tota la cobertura que calgui i fomentar la desobediència davant les lleis i les sentències injustes com la de Canet de Mar.

La resposta que fem en determinarà la repressió ‘in crescendo’ que patim des de l’1 d’octubre.

L’única resposta a la repressió espanyola sense aturador ara és la desobediència com a primer pas per consolidar la independència proclamada el 27 d’octubre de 2017. Repeteixo, sobirania o submissió aquesta és la clau de volta si volem cuidar el llegat que vàrem heretar dels nostres avantpassats. L’orgull d’una llengua mil·lenària, anterior a la castellana, està en joc.
Informa:LAREPUBLICA.CAT (12-XII-2021)

149 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: