EL CONSORCI PER A LA NORMALITZACIÓ LINGÜÍSTICA IMPULSA 25 ACORDS

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) ha signat 25 acords de col·laboració des del mes de gener d’enguany amb l’objectiu de potenciar l’aprenentatge i l’ús de la llengua catalana. Aquest acords, ha explicat el Departament de Cultura, són fruit del treball en xarxa del Consorci amb les entitats i associacions, i de la recerca de la complicitat dels agents socials del territori. La majoria dels acords, un 68%, són compromisos per afavorir les condicions d’acollida de les persones procedents de països estrangers, que desconeixen la llengua catalana i de vegades fins i tot l’alfabet llatí, per tal de donar-los eines comunicatives que els facilitin el desenvolupament en l’entorn personal i laboral.

Aquests convenis o acords de col·laboració s’han signat amb entitats o associacions del Tercer Sector, sense ànim de lucre, que treballen amb persones immigrades, sovint en situació de precarietat. Els compromisos adquirits amb la Fundació Privada Integramenet de Santa Coloma de Gramenet; Càritas Diocesana de Solsona i de Girona; l’Associació Àkan de Girona i de Salt; l’associació Vincle, amb seu central a Barcelona, o la Fundació Sant Vicenç de Paül de Figueres són l’evidència d’aquest compromís social d’acolliment lingüístic del Consorci.

També en aquest mateix sentit, els ajuntaments de Vacarisses, Sant Feliu de Codines, Besalú, Riudellots de la Selva, Sils, Llagostera, Amer, Breda, Caldes de Malavella, l’Escala i Castelló d’Empúries hores d’ara ja han ratificat l’acord de col·laboració amb el Consorci que els ha de permetre treballar conjuntament per afavorir al màxim la integració de la nova ciutadania en els seus municipis.

Presents en tots els sectors
La resta de convenis signats, ha apuntat el Departament, responen a la voluntat general d’estendre i millorar el coneixement i l’ús del català en tots els àmbits de la societat. L’empresa, el món sanitari, l’administració, el sector de la diversitat funcional, el cultural o el comunicatiu són espais on el Consorci ja ha segellat la col·laboració per a aquest 2020. Han citat l’associació Alba, dedicada a l’atenció de persones amb discapacitats; la Fundació Rafael Masó; el programa ‘I tu, jugues en català?’, que fomenta l’ús del català a través del joc i l’empresa Cucafera Games; Ràdio l’Hospitalet de l’Infant i el seu programa ‘Espurnes… de llengua’.

Aquest 2020 també s’han establert acords de col·laboració amb els ajuntaments de Santa Coloma de Farners, Gelida i Castelló d’Empúries, i amb el Col·legi Oficial de Metges, per a l’organització de cursos de llengua adaptats a les necessitats de cada territori o col·lectiu.
Informa:RACOCATALA.CAT (28-5-2020)

322 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: