EL CORONAVIRUS ARRIBA A BARCELONA: UNA DONA PROCEDENT D’ITÀLIA

El departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha confirmat aquesta tarda que s’ha detectat un cas de coronavirus a Barcelona.

Es tracta, segons fonts del ministeri de Sanitat espanyol, una dona resident a la capital de Catalunya que fa poques setmanes va estar al nord d’Itàlia, on s’ha registrat el brot més perillós del Covid-19 fora de la Xina. Es tracta del primer cas declarat a la península després dels tres positius a Canàries i a les Illes Balears.

Ministerio de Sanidad
✔
@sanidadgob
Cataluña activa el protocolo por #coronavirus.

Una paciente ha dado positivo en Barcelona, había viajado en los últimos días al norte de Italia.

El Centro Nacional de Microbiología realizará la prueba de confirmación en las próximas horas

El secretari de Salut Pública, Joan Guix, n’informarà en roda de premsa aquesta tarda acompanyat per la gerent de processos integrals de salut del Servei Català de la Salut, Assumpta Ricard.

El govern espanyol: “Tot està preparat”

Poc abans de confirmar-se aquets cas, Carmen Calvo, vicepresidenta del Gobierno de España, ha demanat tranquilitat i ha assegurat que l’Executiu actuara amb “mesura, proporcionalitat i transparència” i que oferirà informació mèdica i tècnica als ciutadans. També ha assegurat que “tenim un gran sistema sanitari, ens hem enfrontat a crisis similars i les hem resolt”.

Per la seva banda, la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, ha assegurat que “tot està preparat” per si hi hagués necessitat en cas de coronavirus. A més, demana no generar alarma: “Els hospitals estan en plena prevenció, però no és bo generar alarmes. Podem estar tranquils”, segons recull Radio 4.

Fa menys de 24 hores es va confirmar un nou cas a Espanya: un turista italià que està de vacances a Tenerife. Un miler de persones han hagut de ser aïllat a l’hotel on estava el metge italià.
Informa:ELNACIONAL.CAT (25-2-2020)

236 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: