EL DIA QUE EL PSOE VA FITXAR UN TORTURADOR: P√ČREZ DE LOS COBOS

( PERE MART√ć )
Tricornis. La política espanyola ha recuperat aquesta setmana l’ombra amenaçadora dels tricornis, després de la destitució fulminant del coronel Diego Pérez de los Cobos per part del ministre d’Interior, Fernando Grande-Marlaska. Darrere aquest personatge sinistre, el govern de Pedro Sánchez hi veu una conspiració de la benemèrita conxorxada amb la judicatura per enderrocar-lo aprofitant els erros comesos durant la gestió de la pandèmia. No li falta raó al govern socialista, perquè coneix molt bé la manera de procedir de De los Cobos, i no només per l’ofensiva repressiva contra l’independentisme català la tardor del 2017 que va encapçalar personalment, sinó de molt abans. L’acusen de fer informes falsos, tan falsos com els que van portar a la presó i a l’exili tot el govern de la Generalitat el 2017.

El curr√≠culum de P√©rez de los Cobos va vinculat a l‚Äôextrema dreta des dels seus or√≠gens i t√© un llarg historial de delictes, relacionats amb la tortura, dels quals se n‚Äôha sortit judicialment, per√≤ els testimonis que s√≥n vius ho confirmen. √Čs el cas del camioner Pello Alcantarilla, que en una entrevista a VilaWeb relata la pres√®ncia de P√©rez de los Cobos durant l‚Äôinterrogatori en qu√® va ser torturat a la caserna de la Gu√†rdia Civil de Tres Cantos. Aix√≤ era l‚Äôoctubre del 2004. L‚Äôany 1992, va ser un dels sis gu√†rdies civils acusats de torturar Kepa Urra, tamb√© detingut per presumpta pertinen√ßa a ETA i torturat a l‚Äôhospital de Basurto on es recuperava de les ferides causades durant la detenci√≥. Aquella vegada, P√©rez De los Cobos va ser jutjat per l‚ÄôAudi√®ncia Provincial de Bilbao, que el va absoldre, juntament amb dos gu√†rdies civils m√©s. Els altres tres van ser condemnats a quatre anys de pres√≥, per√≤ cap d‚Äôells no va entrar-hi perqu√® el Tribunal Suprem els va rebaixar generosament la pena i el consell de ministres els va indultar el novembre del 1997, amb Jos√© Mar√≠a Aznar de president i Jaime Mayor Oreja de ministre d‚ÄôInterior.

Per√≤ no va ser el PP qui va dur P√©rez de los Cobos al Ministeri d‚ÄôInterior, sin√≥ el PSOE, que ara es queixa de la seva actitud. Malgrat el curr√≠culum que tenia, Alfredo P√©rez Rubalcaba el va fitxar com a assessor del Ministeri d‚ÄôInterior el juliol del 2006. Va acabar progressant i l‚Äô1 d‚Äôagost del 2011 fou nomenat director del gabinet de coordinaci√≥ de la Secretaria d‚ÄôEstat de Seguretat pel secretari d‚ÄôEstat de Seguretat, Justo Zambrana Pineda, durant l‚Äôexecutiu de Jos√© Lu√≠s Rodr√≠guez Zapatero. I quan va arribar el govern del PP, va sobreviure als canvis i es va convertir en assessor del ministre d‚ÄôInterior, Jorge Fern√°ndez D√≠az, amb el qual va nedar per les clavegueres de l‚Äôestat amb total impunitat. Quan el PSOE va arribar al govern, despr√©s d‚Äôhaver dirigit la repressi√≥ contra l‚Äôindependentisme, el ministre Fernando Grande-Marlaska el va ascendir, i no ha estat destitu√Įt fins aquesta setmana, quan ja era massa tard.

El cognom de Pérez de los Cobos gaudeix d’impunitat perquè sempre ha format part de l’estat profund, i tots els governs espanyols, tant els del PP com els del PSOE, han utilitzat les clavegueres per obtenir o forçar decisions polítiques. Per tant, no tan sols no poden ser jutjats, perquè saben massa coses, sinó que continuen surant en primera línia de la política espanyola, i quan l’estat se sent amenaçat, com la tardor del 2017, els situen a primera línia per defensar l’ordre establert. Pérez de los Cobos no necessitarà mai l’ingrés mínim vital perquè sempre tindrà feina, tant si governa el PSOE com el PP.
Informa:VILAWEB.CAT (30-5-2020)

266 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: