EL EL TSUNAMI ENS CONVIDA A ACTUAR EN EL BARÇA-MADRID: SOM-HI TOTS !

|Escoltar l’audio|

( RAMON SERRA, editor)
Deien els antics que la guerra és massa important per deixar-la només a mans dels militars.Ara, bé podríem dir que la política és massa important per deixar-la només a mans dels polítics.Tot això ve a tomb perquè després de setmanes de manifestacions de baixa intensitat o pràcticament inexistents, el Tsunami Democràtic ens torna a convocar per tal de fer sentir la nostra veu en el Barça-Madrid del dia 18 aprofitant que serà un altaveu de gran ressònacia a nivell internacional.
Tsunami Democràtic fa anar de corcoll tot l’Estat i la premsa cavernària. Bon senyal. Anem pel bon camí i més quan no ha indicat encara quina acció farà.Tot és un misteri que encara ens encaterina més i fa que esperem aquesta acció com el pa que mengem.Hurra pel Tsunami!

Dit això, potser que comencem a plantejar-nos quina mena d’accions de desobediència i de protesta no-violenta hem de fer a partir d’ara.Un cop coneguda la sentència es va obrir un ventall d’operacions que van tenir un gran ressó internacional.La manifestació a l’aeroport i la tallada de l’autopìsta de la Jonquera varen ser les més reixides si més no pel que fa a la difusió.Evidentment no cal oblidar les manifestacions gran i petites, la gran marxa sobre Barcelona, l’acampada a la plaça de la Universitat i
altres fets prou importants.Tots ells sumen i molt.Algunes fins i tot prou reixidess i mai esperades per aquest comentarista ja granadet en anys que veu amb alegria com la gent ha perdut la por i com les noves tècniques digitals juguen i poden jugar encara més i molt més a favor nostre.

Sabem que és difícil una agitació no-violenta de caràcter permanent. Després de les primeres setmanes de la sentència gairebé tot ha tornar a la calma com era d’esperar.Déu n’hi do tot el que s’ha ha fet i la seva durada, però gairebé ningú no pot dedicar tot el temps que voldria a la causa.
Tot amb tot, una menció especial mereix els manifestants de la Meridiana de Barcelona que dia sí dia també, plogui o nevi,se les han empescat per entorpir el trànsit d’aquesta avinguda central de Barcelona. Com que era gairebé impossible tallar el trànsit sense ser atonyinats pel Mossos, ara la manifestació consisteix en passar amb molta lentitud quan els semàfors són en verd.Fins i tot hi hem vist un senyor amb cadires de rodes! Això sí que és per llogar-hi cadires! D’aquesta manera els conductors no poden arrencar quan el semàfor és en vermell perquè una riuada de gent no ha passat encara l’altra vorera.
Aquesta gent mereix el nostre reconeixement.No és fàcil fer el que estan fent i sobretot fer-ho cada dia.La constància és el que val.
D’aquí ve que cal programar accions com aquestes. Per això cal un pla conjunt de les entitats que enarboren la bandera de la desobediència cívica per tal que hi hagi un moviment constant, efectiu i sobretot ben visible. És difícil sí, però no impossible
Mentrestant, mentre felicitem un cop més els valents de la Meridiana–no cal incòrrer en la demagògia de dir també “valentes”–esperem amb els braços oberts saber què farà el tsunami el dia del Barça-Madrid. Necessitem un cop més engrescar-nos,somiar i sobretot actuar.Perquè com canta Lluís LLach,”cal que neixin flors a cada instant”.

N.de la R.

Un cop acabat aquest article,Vilaweb informa de les noves manifestacions:

Talls a la Meridiana i a la Gran Via de Barcelona contra la sentència
La Guàrdia Urbana identifica manifestants i agredeixen una noia a la Gran Via, mentre els Mossos fan una càrrega a la Meridiana

Aquest vespre hi ha hagut més talls a l’avinguda Meridiana de Barcelona i també a la cruïlla de la Gran Via amb el carrer Entença, per segon dimarts consecutiu, per a protestar contra la sentència del procés. Un grup de manifestants ha fet el tall a la Gran Via, on han arribat després els Mossos i la Guàrdia Urbana. La gent ha començat aleshores a creuar lentament el carrer per a dificultar la circulació de vehicles.

La Guàrdia Urbana ha fet identificacions a la Gran Via, i una ambulància ha atès una noia llançada a terra a la cruïlla entre la Gran Via i el carrer Viladomat. Cap a les 22.00 s’ha acabat l’acció, però la policia ha mantingut cinc persones retingudes.

A la Meridiana de nou els Mossos s’han desplegat per a intentar evitar l’acció del col·lectiu #MeridianaResisteix, encerclant els manifestants. Hi ha hagut moments de tensió i els antiavalots han colpejat els manifestants i han fet identificacions.
(3-12-2019)

507 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: