EL FAVOR D’ABAST PLANETARI QUE ENS FARÀ VALLS

“El favor que ens farà Valls ”
«Si Colau fos batllessa amb els vots de Ciutadans però sense tenir Valls al capdavant, gairebé no seria notícia enlloc del món. I la seua imatge no es ressentiria de cap desgast»

( VICENT PARTAL )
‘Estimada Ada Colau: de debò que acceptaries al suport de Manuel Valls? El polític amic dels negocis, racista, autoritari i oportunista que va arruïnar el Partit Socialista francès i fins i tot va malmetre la paraula “esquerra” a França??? Si us plau, no caigues en aquest parany.’

DiEM25 Français
@DiEM25_FR
Dear @AdaColau, really, you could welcome the support of Manuel Valls? The pro-business, racist, authoritarian and opportunist politician who ruined the Socialist Party and even damaged the word “Left” in France??? Please don’t fall in this trap!

Aquest missatge de Twitter es va difondre dissabte i ha estat el primer d’una cadena de respostes de sorpresa de l’esquerra internacional a l’anunci de la batllessa de Barcelona d’admetre els vots de Manuel Valls per a continuar al càrrec. L’autor de la piulada és el partit de Ianis Varufakis, DiEM25, concretament la secció francesa, especialment preocupada, com tots podem entendre. És un indici que Manuel Valls ens farà un favor, ja sé que involuntari: desemmascarar Ada Colau a l’arena internacional, entre l’esquerra mundial en què la dirigent de Barcelona en Comú té un prestigi tan evident com immerescut.

Entenguem-nos: fora de l’escena local, un polític és més conegut pel primer impacte que causa que no pas per la seua obra de govern. Això passa a tot el món. Què en sabem, per exemple, nosaltres de la primera ministra de Nova Zelanda? En general poca cosa, però la imatge positiva que va adquirir arran dels atemptats l’acompanyarà sempre i serà molt difícil que canvie, perquè rarament Nova Zelanda i ella tornaran a ser el focus de l’actualitat mundial.

UN EFECTE DETERMINANT

Ada Colau ha viscut de les rendes de la seua arribada fulgurant als mitjans internacionals quan va ser escollida batllessa i semblava que podia representar una cosa que ara, per als barcelonins, és evident que no representa. Però allò que és una obvietat per als barcelonins no ho és, ni ho serà fàcilment, per a la resta del món. I ací és on el factor Manuel Valls pot tenir un efecte determinant.

Si Colau fos batllessa amb els vots de Ciutadans però sense tenir Valls al capdavant, gairebé no seria notícia enlloc del món. I la seua imatge no es ressentiria de cap desgast. Però, dissortadament per a Colau, Manuel Valls és un actor amb ressò mundial també i dels més mal considerats. I aleshores el pacte antinatural que intenten sí que passa a ser una notícia d’abast planetari. Especialment a partir dels mitjans francesos, que es troben literalment en estat de xoc i que estenen l’estupefacció de veure aquella que se suposava que era una de les icones del progressisme mundial convertida en una dona sense escrúpols, capaç de mantenir-se a la cadira gràcies al vot del ‘polític amic dels negocis, racista, autoritari i oportunista que va arruïnar el Partit Socialista francès i fins i tot va malmetre la paraula “esquerra” a França’.
Informa:VILAWEB.CAT (11-6-2019)

403 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: