IMPUTAT UN ALT CÀRREC DE LA GENERALITAT PELS TALLS DE TRÀNSIT A LA MERIDIANA PELS INDEPES

El director general d’Administració de Seguretat, Jordi Jardí, ha estat imputat per un jutge arran de la denúncia de Ciutadans pels talls diaris de l’avinguda Meridiana que es produeixen des de fa més de tres-cents trenta dies. Fonts oficials del Departament d’Interior han afirmat que s’obre aquest tema “no direm res”.

Jardí és l’encarregat d’autoritzar els talls i des de l’any 2015 planifica les polítiques públiques en matèria de seguretat ciutadana a Catalunya, al temps que coordina la tècnica operativa de les policies locals catalanes.

En una entrevista a un canal de televisió de les Terres de l’Ebre l’octubre del 2019, en plenes protestes per la sentència de l’1-O, el alto cargo del Govern va assegurar que la responsabilitat dels Mossos era “defensar el dret de manifestació de la gent”.

Els talls de l’avinguda entre el 15 d’octubre i 8 de desembre del 2019 es va fer sense autorització d’Interior, que posteriorment sí que les ha permès. Així ho va denunciar el tinent d’alcalde de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle, que va assegurar que durant gairebé dos mesos “aquestes manifestacions no van ser comunicades”.

Jardí és actualment mosso en excedència, i durant setze anys ha estat alcalde de Tivissa (Ribera d’Ebre) per CiU i el PDeCAT. Abans de la seva carrera política va ser professor d’educació física i tècnic esportiu, i va ingressar al cos dels Mossos d’Esquadra l’any 1993.

Militant de CDC des del 2001, Jordi Jardí va ser primer delegat d’Esports de la Generalitat a les Terres de l’Ebre (2002-2003), i després alcalde de Tivissa, el 2003. La seva implicació política va fer que agafés l’excedència del cos de Mossos l’any 2002.

Durant els setze anys que ha estat alcalde -fins al 2019- Jardí ha compaginat aquesta tasca amb altres càrrecs. Entre el 2004 i el 2005 va ser president comarcal de CDC, i durant el mandat 2011-2015 va ostentar la presidència del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.

El seu salt a la direcció general d’Administració de Seguretat es va produir el juliol del 2015, en substitució de Maria Teresa Casado. Hi va arribar de la mà de Jordi Jané, que agafava el relleu de Ramon Espadaler com a conseller d’Interior, qui va marxar per les tensions entre CDC i Unió pel procés independentista.
Informa:E-NOTICIES.COM (2-2-2021)

290 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: