EL FESTIVAL INTERNACIONAL DE CINEMA EN CATALÀ ES POT VEUE TAMBÉ EN LÍNIA

El Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada ha començat aquest dissabte i s’allargarà fins al 13 de juny. La 13a edició es farà en format híbrid i combinarà projeccions presencials al Pavelló Poliesportiu Municipal de Roda de Berà i projeccions en línia a través de la plataforma de TV3 a la carta.

Durant el festival es podran veure 14 films en versió original en català. A més de Tocats pel foc —pel·lícula inaugural—, també es projectaran Catalunya Nord, la llengua enyorada; Cordes; Coses a fer abans de morir; El cinema que no veiem; El que fa segur el camí; Ernest Lluch, lliure i atrevit; Generació Kibbutz; L’ofrena; La dona il·legal; La mort de Guillem; La vampira de Barcelona; Raimon Panikkar, entre orient i occident i Terra de telers.

El certamen va retre homenatge pòstum el dissabte 5 de juny a l’actriu Montserrat Carulla, que va morir el novembre passat i va ser membre del jurat del FIC-CAT des de la primera edició. L’edició d’enguany, a més, estarà dedicada al muntatge i es concedirà el premi honorífic al muntador Ernest Blasi.

La informació del festival es podrà seguir a través d’una nova aplicació mòbil disponible per a dispositius Android i iOS. L’aplicació oferirà els enllaços de les projeccions en línia (disponibles a partir del 5 de juny), així com accés a les notícies i altres enllaços d’interès.

El festival compta amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística. L’Associació FIC-CAT forma part del Cens d’entitats de la llengua catalana des de l’any 2013.
Informa:DIARIDELALLENGUA.CAT (6-6–2021)

323 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: