EL FINAL AMB DESHONOR

“Un final amb deshonor ”
( JOS√Č ANTICH )

D’entre les moltes maneres que podia acabar la seva vida p√ļblica Joan Carles I ha escollit la pitjor per a la seva biografia i la que comporta m√©s deshonor per a la hist√≤ria de la fam√≠lia reial: l’exili. Abandonar el seu pa√≠s. D’altra banda, res d’estrany, ja que va n√©ixer a Roma i va viure a Estoril abans d’aterrar a Madrid de la m√† del general Franco, per ser designat m√©s tarde pr√≠ncep i successor a t√≠tol de Rei i assumir la direcci√≥ de l’Estat i la corona el 1975.

En aquest puzle de persones i, sobretot, d’institucions esquitxades per la fugida de l’em√®rit assetjat per casos de corrupci√≥ -per cert: per quan la seva ren√ļncia al t√≠tol?- figura el Govern espanyol que no nom√©s s’ha posat de perfil acceptant els fets consumats en un t√≤rrid primer dilluns d’agost per disminuir l’impacte medi√†tic sin√≥ que ha participat durant diverses setmanes a trav√©s de la vicepresidenta Carmen Calvo en la planificaci√≥ de la fuga.

Que aix√≤ hagi succe√Įt amb un govern en qu√® s’asseuen ministres de Podemos i fins i tot Pablo Iglesias ocupa la vicepresid√®ncia produeix si m√©s no un cert enrojolament, m√©s enll√† de totes les contorsions que els seus dirigents pol√≠tics han fet en les √ļltimes 24 hores. Perqu√® la cosa √©s molt senzilla: si no ho sabien, realment √©s que pinten molt menys del que sembla en l’Executiu espanyol i si eren coneixedors de la fuga real -cosa que neguen- l’espectacle que estan donant es correspon amb el festeig entre PSOE i Ciutadans.

Per√≤ m√©s enll√† de la fugida a l’estranger de l’em√®rit assenyalant en una carta al seu fill que “sempre ha volgut el millor per a Espanya”, m√©s enll√† de l’agra√Įment de Felip VI remarcant el llegat i obra del seu pare “de servei a Espanya i a la democr√†cia”, i m√©s enll√† de la capa protectora del Govern, hi ha el paper que puguin adoptar des de la just√≠cia o la fiscalia a les Corts espanyoles. Perqu√® la Cambra de la sobirania popular alguna cosa haur√† de dir d’aquesta nova fugida d’un monarca o exmonarca espanyol que amena√ßa els fonaments de la instituci√≥ mon√†rquica i que corre el risc de convertir-se, gr√†cies a l’immens poder del deep state, molt m√©s en un reality que en un tema d’Estat. Oi?
Informa:ELNACIONAL.CAT (5-8-2020)

159 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: