EL FINAL PRECIPITAT DE LES VACACIONS DE SÁNCHEZ

“Final precipitat de les vacances de Sánchez ”
( JOSÉ ANTICH )
Tot apunta que el president del govern espanyol i diversos ministres estan tornant precipitadament a Madrid de les seves llargues vacances d’agost. I que la plantofada de la plataforma nord-americana Bloomberg no és aliena a tot això. Sánchez es trobava aquest divendres al seu despatx. La vigília, Bloomberg, la més important plataforma econòmica, havia assenyalat que el president es trobava de vacances amb la seva família a Lanzarote i no havia comparegut davant de la ciutadania. Això, deia Bloomberg, quan aquesta setmana Espanya havia registrat el nombre de contagis diaris més alt d’Europa per cada milió de persones i la situació no deixa d’empitjorar.

Potser és casualitat o no, però Sánchez ha tornat sigil·losament a La Moncloa mentre els seus s’afanyen a propagar que ja estava previst, encara que ningú no era conscient d’això. Deuen ser coses del poder i de la premsa estrangera, esclar, ja que la dòcil premsa madrilenya de Madrid està en el milionèsim gir al centre del PP arran que Casado li hagi tallat el cap a la loquaç Cayetana Álvarez de Toledo, que per parlar de més durant tot el mes de juliol i agost s’ha quedat sense càrrec i sense suports. Això del gir al centre del PP és com el diàleg del PSOE amb Catalunya o com les inversions de l’Estat a Catalunya, serveix per a qualsevol moment i ho aguanta tot. Però no ens ho hem de creure mai, perquè és campanya i res més.

Però tornem a Sánchez. Quines són les seves idees per al control de la pandèmia? Què passarà amb els ERTO? Com és que s’està pagant tan lentament el salari mínim aprovat? Acaba de manifestar el doctor Fernando Simón que les coses no van bé a Espanya i que en alguns territoris la situació comença a ser més que preocupant. En aquests moments hi ha dues alarmes per a les properes setmanes el retorn a l’activitat laboral i, sobretot, la tornada a les aules i a l’activitat escolar.

A ningú no se li escapa que les escoles seran el veritable termòmetre per avaluar la gestió de les diferents administracions en les properes setmanes

Després de les xifres d’agost s’estan revisant tots els protocols per abaixar les ràtios d’alumnes a les escoles i debatent quin percentatge de l’activitat acadèmica haurà de ser presencial i quin telemàtic. A ningú no se li escapa que les escoles seran el veritable termòmetre per avaluar la gestió de les diferents administracions en les properes setmanes. Sobretot, perquè hi ha hagut prou temps per establir prou protocols des de fa mesos i perquè tothom pensava que tot aniria bé no fa tant de temps. En qualsevol cas, és important elaborar bons plans anti-Covid, però també que la comunitat educativa, sindicats i pares, siguin tinguts en compte per l’administració en una tasca en què no es pot prescindir de cap de les parts.
Informa:ELNACIONAL.CAT (22-8-2020)

185 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: