EL FISCAL DEL SUPREM CARREGA CONTRA LA JUSTÍCIA BELGA PEL CAS LLUÍS PUIG

El fiscal del Suprem Javier Zaragoza ha valorat la denegació de l’extradició de l’exconseller Lluís Puig per part de la justícia belga com a “arbitrària i infundada”. Zaragoza considera que amb la decisió belga, suposa un “cop de mort” per a una cooperació judicial europea.

En aquest sentit Zaragoza assegura que la sentència que rebutja l’euroordre contra Puig és “insostenible jurídicament”, inclou raonaments “insòlits” i “inassumibles” i demostra que “sense cap mena de dubte” l’espai europeu de llibertat, seguretat i justícia, basat en el reconeixement mutu,”ha fracassat”. El fiscal també carrega contra la decisió del jutge belga de basar la seva sentència en les conclusions del Grup de Treball sobre Detencions Arbitràries de l’ONU, que per a Zaragoza és una “simple opinió d’un grup d’experts contractats ad hoc per les defenses”.

Zaragoza ha relativitzat d’aquesta manera la importància de l’informe dels experts de les Nacions Unides, a diferència d’altres instàncies belgues o el mateix Tribunal Europeu de Drets Humans d’Estrasburg -que rebutja admetre casos si ja han estat examinats pel Grup de Treball de l’ONU per evitar duplicitats- com ha evidenciat en diverses resolucions.
Informa:RACOCATALA.CAT (24-8-2020)

178 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: