EL FNC, CONTRARI A LA CAMPANYA D’√íMNIUM I ERC SOBRE EL VOT DELS CIUTADANS ESTRANGERS

En relació a la campanya d’Òmnium Cultural (per tant, d’ER) sobre el dret a vot dels ciutadans estrangers residents a Catalunya, el FNC voldria exposar el que segueix:

1) A tots els estats del món hi ha ciutadans que no tenen dret a vot; són els ciutadans estrangers. Ser ciutadà estranger no és cap injustícia; és una condició jurídica normal i lògica. Tots els estats regulen amb condicions, més o menys exigents, l’accés a la nacionalitat i el dret a vot a les eleccions nacionals.

2) El sentiment nacional catal√† costa molt de forjar, perqu√® medi√†ticament es troba en inferioritat de condicions davant del sentiment nacional espanyol, que gaudeix de molts altaveus. El sentiment nacional catal√† normalment es forja a l‚Äôentorn familiar. Segons les estad√≠stiques, el 25 % des catalans d‚Äôorigen no tenen sentiment nacional catal√†. I entre els castellanoparlants d‚Äôorigen de Catalunya, nom√©s el 15 % tenen sentiment nacional catal√† (voten S√ć, per entendre‚Äôns). No s√≥n xifres inventades, es poden consultar en diferents estad√≠stiques oficials. Res no fa preveure que entre el mili√≥ de ciutadans estrangers que √ímnium i ER volen fer votar, el sentiment nacional catal√† hagi de ser majoritari.

3) Entenem que aquells que s’omplen la boca d’ampliar la base i de la via àmplia, per raons que se’ns escapen, en realitat pretenen liquidar la minsa majoria nacional catalana que, amb grans esforços, encara es manifesta a les urnes.

4) Volem destacar el contrast que hi ha entre els esforços d’Òmnium (per tant, d’ER) perquè votin els ciutadans estrangers i la inacció del govern català, del qual n’ha format part ER, per posar remei a les dificultats burocràtiques que impedeixen votar als catalans residents a l’estranger. Demanar a Òmnium-ER que trobin mecanismes pel dret dels catalans del nord i de la Franja, habitants històrics del Principat de Catalunya, de votar a les eleccions de la Generalitat de Catalunya, ja seria massa ingenu.

5) Expressem, doncs, la nostra oposició a aquesta campanya d’Òmnium (per tant, d’ER) alhora que defensem la condició jurídica d’estranger, que no és cap injustícia sinó una prerrogativa normal i lògica que tenen els estats per fer compatible el fet migratori amb la preservació de la identitat política nacional.

Catalunya ha de ser un estat normal.

Allibera el teu país dels qui el volen convertir en el seu experiment.

Vota FNC

Elfront.cat (6-2-201)

131 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: