EL FORENSIC DESTACA LA ” CONDUCTA DESLLEIAL” DE BARTOMEU AL CAPDAVANT DEL BAR√áA

( ALBERT VILANOVA )
El president del Futbol Club Barcelona, Joan Laporta, ha presentat aquest dimarts el Forensic sobre la gesti√≥ de Josep Maria Bartomeu i la seva junta al capdavant de l’entitat. Laporta ha acusat l’expresident de “conducta deslleial” i ha assenyalat que s’han trobat uns “fets incontestables”. El president del club ha dit que l’informa es fa “perqu√® els socis del club, que en s√≥n els propietaris, tenen el dret de con√®ixer les actuacions que van portar el club a una situaci√≥ de ru√Įna i nosaltres no en volem ser c√≤mplices”.

Laporta ha manifestat que la situaci√≥ era “encara pitjor” del que esperava i ha indicat que no vol “assenyalar ning√ļ”, en refer√®ncia a Bartomeu. Amb tot, creu que la seva “obligaci√≥” era “posar en coneixement dels socis aquestes actuacions” i que ara correspon a la Fiscalia valorar si s√≥n delictives o no: “No som policies ni jutges”, ha insistit.

El vicepresident econ√≤mic del club, Eduard Romeu, ha revelat que la junta actual es va trobar “dos focs” en arribar: el primer, que el deute del club a llarg termini, “per incompliment sistem√†tic”, el passaven a curt termini. El segon, que “no hi havia diners per pagar les n√≤mines”.

La massa salarial disparada √©s un dels principals problemes derivats per la gesti√≥ de la junta anterior. El Bar√ßa tenia “un 40% m√©s” de despesa en salaris respecte als seus competidors. Ara, ja s’ha redu√Įt en 159 milions d’euros. “Hi ha clubs que volen fitxar-nos jugadors i quan veuen els seus salaris es tiren enrere”, ha dit Laporta.

Pel que fa a les xifres, Romeu ha assegurat que les dues √ļltimes temporades “el Bar√ßa ha perdut m√©s de 600 milions”, dels quals “nom√©s 135 s√≥n pels efectes de la pand√®mia”. A m√©s, ha afegit que en els darrers set anys “no s’havia fet cap inversi√≥ en instal¬∑lacions ni manteniment”. En aquest sentit, ha dit que “no sab√≠em si es podia obrir l’estadi per una q√ľesti√≥ de seguretat”.

Jaume Campaner, advocat del club, ha assegurat que “no tenim cap dubte” que els resultats de l’auditoria “tenen rellev√†ncia penal”. Per aquest motiu, la junta ha posat els fets en mans de la Fiscalia. L’advocat ha denunciat “una s√®rie de conductes grav√≠ssimes que fins i tot es poden considerar grolleres i esperp√®ntiques, i que en qualsevol cas no se sostenen des d’un punt de vista jur√≠dic i econ√≤mic”.

Campaner ha exposat alguns detalls de la gesti√≥ de Bartomeu: “S’han detectat comissions de fins al 33%, tot i que l’habitual √©s del 5%. Alguna empresa va n√©ixer nom√©s per facturar al Futbol Club Barcelona. Hi ha casos de comissions d’aproximadament deu milions d’euros a tercers, fins i tot amb contractes elaborats posteriorment al fitxatge”, ha dit.

L’advocat ha revelat tamb√© que “s’ha detectat una distorsi√≥ deliberada de la situaci√≥ econ√≤mica de l’entitat per amagar-la a socis i terceres persones”. La forma d’actuar en aquests casos era “disfressar intercanvis de jugadors per compres i vendes, inflant molt el preu de mercat dels jugadors”. La venda del jugador es comptava com a ingr√©s immediat, mentre el cost de la compra √©s una despesa que es dilueix durant anys. “El resultat s√≥n uns beneficis artificials que no reflecteixen la situaci√≥ econ√≤mica del club”, ha assenyalat.

Bartomeu, “encara m√©s tranquil”

La reacci√≥ de l’expresident del club no s’ha fet esperar. En declaracions a l’ag√®ncia Efe, Bartomeu ha assegurat estar “encara m√©s tranquil” perqu√® considera que el Forensic no aporta “res nou” que no es conegu√©s ja. “No aporta cap detall d’una administraci√≥ deslleial”, ha afirmat l’expresident.
Informa:NACIODIGITAL.CAT (1-2-2022)

106 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: