EL GENOCIDA CASADO ATIA LA CATALANOFÒBIA AL PAÍS VALENCIÀ AMB LA LLENGUA

El president del PP, Pablo Casado, ha acusat aquest dilluns la Generalitat valenciana d’estar “imitant (Quim) Torra” i permetre “que es vigili la llengua en què parlen els alumnes al pati o al menjador”, i ha assegurat que els populars rebutgen “l’adoctrinament”. Així ho ha afirmat al seu compte de Twitter el dirigent del PP, que ha compartit una notícia sobre la figura dels assessors lingüístics en l’educació pública i el qüestionari per avaluar la comunicació fora de les aules. “Els socialistes, imitant Torra a Catalunya, permeten a València que es vigili la llengua en què parlen els alumnes al pati o al menjador. Rebutgem l’adoctrinament, apostem per la llibertat i una llei de llengua que garanteixi el castellà com a llengua vehicular”, ha escrit Casado.

Pablo Casado Blanco

@pablocasado_
Imitando a Torra en Cataluña, los socialistas permiten en Valencia que se vigile la lengua en la que hablan los alumnos en el recreo o en el comedor 👉 Rechazamos el adoctrinamiento, apostamos por la libertad y una Ley de lengua que garantice el castellano como lengua vehicular.

Aquesta publicació ha estat compartida amb la presidenta regional del PPCV, Isabel Bonig, que ha destacat que només ells han estat un “dic de contenció contra el nacionalisme i l’adoctrinament que defensen (Ximo) Puig i els seus socis”. A més, afegeix que “davant dels interessos particulars” ells han de defensar “els interessos dels valencians” i així ho faran. Els populars valencians han afegit que el conseller d’Educació, Vicent Marzà, “haurà d’explicar això” dels “espies a les escoles” perquè “fa por”.

Vox en demana la dimissió

El grup parlamentari dels ultradretans de Vox ha anat més enllà i, a través d’un comunicat, ha demanat la dimissió de Marzà perquè “en lloc de buscar solucions al fracàs escolar dedica temps i pressupost a controlar i espiar en quina llengua parlen els alumnes al pati”.

La seva portaveu adjunta, Llanos Massó, ha lamentat que “mentre es dediquen a investigar en quina llengua s’expressen els nostres nens, els seus familiars i el personal dels centres escolars als patis, menjadors i reunions i gasten milions d’euros de tots els valencians a promoure el català, en la nostra comunitat tenim una taxa d’abandonament escolar per sobre de la mitjana nacional i el doble de l’objectiu europeu”.

“La gestió que Marzà està fent de l’educació valenciana és la més nefasta que podem trobar-nos. Al seu sectarisme cal afegir-hi la seva incompetència demostrada per les innombrables vegades que la justícia ha posat fre a les seves ocurrències. Si Marzà és incapaç de reconèixer el seu fracàs i dimitir, exigim al president Puig que el cessi immediatament pel bé d’allò més important que té la societat que són els nostres fills, els joves i per la llibertat”, ha afegit.

Informa:LAREPUBLICA.CAT (26-8-2019)

326 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: