EL GENOCIDA CASADO VOL EL 155 A CATALUNYA PEL 25% DEL CASTELL√Ä A L’ESCOLA

El l√≠der del PP, Pablo Casado, ha empla√ßat aquest divendres el president del govern espanyol, Pedro S√°nchez, a enviar un requeriment a la Generalitat com a pas previ preceptiu per a una eventual aplicaci√≥ de l’article 155 de la Constituci√≥ a Catalunya per garantir el compliment de la sent√®ncia del Suprem que obliga l’escola catalana a impartir un 25% de classes en llengua castellana. Preguntat per una informaci√≥ d’El Mundo sobre un institut de Manresa, Casado ha afirmat que en casos de “rebel¬∑lia” per part de la Generalitat “el govern d’Espanya est√† obligat a requerir el compliment de la sent√®ncia”, i si no obt√© resposta satisfact√≤ria cal “aplicar l’article 155”.

Casado ha fet aquestes manifestacions a una granja de Castella i Lle√≥ abans del Congr√©s del seu partit aquest cap de setmana a Lle√≥. Segons el l√≠der del PP, el govern espanyol ha d’activar els tr√†mits previs al 155 per garantir el compliment de la Constituci√≥ a Catalunya. “Demano a S√°nchez que requereixi que es compleixin les sent√®ncies, i si no es compleixen que el Ministeri d’Educaci√≥ assumeixi la compet√®ncia al col¬∑legi o a la conselleria perqu√® es compleixi la llei i perqu√® les fam√≠lies rebin l’educaci√≥ en la llengua comuna dels espanyols almenys en un 25%”.

El l√≠der del PP ha acusat S√°nchez de permetre que la Generalitat incompleixi les sent√®ncies. “El que √©s preocupant no √©s que un institut es declari en rebel¬∑lia a una sent√®ncia judicial, sin√≥ que el conseller i el president de la Generalitat es declarin en rebel¬∑lia i el govern d’Espanya ho toleri”, ha dit.

En aquest marc ha insistit que la seva formaci√≥ aposta per fer una llei d’alta inspecci√≥ educativa que reforci l’autoritat i faci que les seves resolucions siguin fermes davant els directors que com aquest incompleixen les sent√®ncies judicials.

Ha recordat que en la seva confer√®ncia de dimecres el president de la Generalitat, Pere Aragon√®s, va reptar el govern d’Espanya a fer un refer√®ndum. “Demano a S√°nchez que respongui a Aragon√®s i digui que no hi haur√† refer√®ndum, ni taula per l’amnistia i que trenca la col¬∑laboraci√≥ amb ERC a nivell nacional i als 40 ajuntaments on governem junts”, ha dit. “Ho ha de fer avui mateix perqu√® si no estar√† d’acord amb el fet que el president de la Generalitat faci un pols a Espanya demanant la independ√®ncia”, ha afegit.
Contra els fons europeus

Per altra banda, Pablo Casado ha atribu√Įt al conjunt del PP l’ofensiva que la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel D√≠az Ayuso, ha obert contra el repartiment dels fons europeus per part de l’Estat, tot denunciant un suposat tracte discriminatori i discrecional. Ayuso ha anunciat un recurs per com s’han assignat 9 milions d’euros entre els territoris. Casado ha apuntat que el problema no √©s la “quantitat”, sin√≥ “com s’assignen a unes comunitats uns fons que s√≥n de tots els espanyols” i per tant com es va “contra la igualtat” dels espanyols. “Jo pol√≠ticament recordo que S√°nchez est√† a temps de fer una autoritat independent del control dels fons”, ha dit, i si no “acabarem als tribunals europeus”.

Informa:ELNACIONAL.CAT (14-1-2022)

45 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: