EL GENOCIDA CASADO VOL EL 155 A CATALUNYA PEL 25% DEL CASTELLÀ A L’ESCOLA

El líder del PP, Pablo Casado, ha emplaçat aquest divendres el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a enviar un requeriment a la Generalitat com a pas previ preceptiu per a una eventual aplicació de l’article 155 de la Constitució a Catalunya per garantir el compliment de la sentència del Suprem que obliga l’escola catalana a impartir un 25% de classes en llengua castellana. Preguntat per una informació d’El Mundo sobre un institut de Manresa, Casado ha afirmat que en casos de “rebel·lia” per part de la Generalitat “el govern d’Espanya està obligat a requerir el compliment de la sentència”, i si no obté resposta satisfactòria cal “aplicar l’article 155”.

Casado ha fet aquestes manifestacions a una granja de Castella i Lleó abans del Congrés del seu partit aquest cap de setmana a Lleó. Segons el líder del PP, el govern espanyol ha d’activar els tràmits previs al 155 per garantir el compliment de la Constitució a Catalunya. “Demano a Sánchez que requereixi que es compleixin les sentències, i si no es compleixen que el Ministeri d’Educació assumeixi la competència al col·legi o a la conselleria perquè es compleixi la llei i perquè les famílies rebin l’educació en la llengua comuna dels espanyols almenys en un 25%”.

El líder del PP ha acusat Sánchez de permetre que la Generalitat incompleixi les sentències. “El que és preocupant no és que un institut es declari en rebel·lia a una sentència judicial, sinó que el conseller i el president de la Generalitat es declarin en rebel·lia i el govern d’Espanya ho toleri”, ha dit.

En aquest marc ha insistit que la seva formació aposta per fer una llei d’alta inspecció educativa que reforci l’autoritat i faci que les seves resolucions siguin fermes davant els directors que com aquest incompleixen les sentències judicials.

Ha recordat que en la seva conferència de dimecres el president de la Generalitat, Pere Aragonès, va reptar el govern d’Espanya a fer un referèndum. “Demano a Sánchez que respongui a Aragonès i digui que no hi haurà referèndum, ni taula per l’amnistia i que trenca la col·laboració amb ERC a nivell nacional i als 40 ajuntaments on governem junts”, ha dit. “Ho ha de fer avui mateix perquè si no estarà d’acord amb el fet que el president de la Generalitat faci un pols a Espanya demanant la independència”, ha afegit.
Contra els fons europeus

Per altra banda, Pablo Casado ha atribuït al conjunt del PP l’ofensiva que la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha obert contra el repartiment dels fons europeus per part de l’Estat, tot denunciant un suposat tracte discriminatori i discrecional. Ayuso ha anunciat un recurs per com s’han assignat 9 milions d’euros entre els territoris. Casado ha apuntat que el problema no és la “quantitat”, sinó “com s’assignen a unes comunitats uns fons que són de tots els espanyols” i per tant com es va “contra la igualtat” dels espanyols. “Jo políticament recordo que Sánchez està a temps de fer una autoritat independent del control dels fons”, ha dit, i si no “acabarem als tribunals europeus”.

Informa:ELNACIONAL.CAT (14-1-2022)

244 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: