EL GEST DE LAURA BORRÀS QUE DIGNIFICA LA LLENGUA CATALANA I LA REPÚBLICA

“El gest de Laura Borràs que dignifica la llengua catalana i La República”

( JOAN PUIG )

El Grup Godó estava feliç avui, i en Màrius Carol com un nen en calça curta. Organitzaven el primer debat electoral amb els partits amb representació parlamentària, i com que La Vanguardia és un diari “global” ha exigit per vergonya de molts que els candidats parlessin en castellà.

El resultat, una fotografia lamentable de la poca estima a la llengua catalana. Dels sis candidats només Laura Borràs ha mantingut la dignitat, un gest que l’honora i que certifica que la nostra llengua segueix estant marginada a casa nostra. Us imagineu en un altre país un debat electoral on la majoria de candidats parlessin en la llengua del país veí? La llengua catalana necessita més que mai ser considerada llengua oficial, i només ho serà si som independents.

40 anys de democràcia i la llengua catalana ni tan sols és respectada a casa nostra. No existeix excusa per cap dels altres candidats, excepte per la representant popular, Cayetana Álvarez de Toledo, que malgrat tot l’entén perfectament.

Ni Jaume Asens, ni Meritxell Batet, ni Inés Arrimadas, ni Gabriel Rufián tenien cap excusa per no parlar català, ni que ho demani el Grup Godó. La ciutadania d’aquest país es mereix un respecte per part dels seus polítics. Com li podem demanar a la gent que defensi la llengua catalana si els seus polítics hi renuncien a la primera oportunitat?

Gràcies Laura, un gest que t’honora i que faria molt feliç el meu avi d’origen familiar andalús i que sempre va entendre que estimaria la llengua del país que el va acollir i el que el va fer feliç.

Si perdem la nostra llengua, també perdem el país.
Informa:LAREPUBLICA.Cat (5-4-2019)

450 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: