EL GOBIERNO AVISA QUE COL·LABORARÀ AMB EL TSJC PER PERSEGUIR L’INCOMPLIMENT DEL 25%

ualització: 25.05.2022 – 17:36

La ministra d’Educació espanyola, Pilar Alegría, ha dit que el seu ministeri col·laborarà amb el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) perquè es compleixi la sentència que imposa el 25% de castellà a les escoles catalanes. “Treballarem amb el TSJC per mitjà de l’Alta Inspecció per lliurar tota la informació i documentació que ens sigui requerida”, ha dit al congrés espanyol durant la sessió de control. Tot plegat, després de l’acord d’ERC, Junts, PSC i comuns per a una nova llei que reconeix el català com a llengua vehicular i el castellà com a curricular a les aules.

Alegría ha fet aquestes declaracions com a resposta a una pregunta de la diputada del PP Sandra Moneo, que recordava que dimarts vinent acaba el termini imposat pel TSJC perquè la Generalitat executi la sentència del 25%. Moneo ha dit que, en comptes de complir la sentència, a Catalunya s’havia “assistit a un vodevil”, en el qual la Generalitat havia cercat “martingales” per a “no complir la llei sense que el govern espanyol hi fes res”.

En la seva resposta, Alegría ha dit que el govern espanyol col·laborarà amb el TSJC perquè es compleixi la sentència del 25%, però ha retret al PP que hagi dedicat tota la seva tasca d’oposició en aquesta qüestió. “Deixeu aquest discurs tan destructiu, perquè per a vosaltres les llengües oficials d’aquest país són un problema a Catalunya, al País Valencià, al País Basc i a les Illes Balears, i és curiós que l’únic lloc on no són un problema sigui a Galícia, on governeu.”
Informa:VILAWEB.CAT (25-5-2022)

100 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: