EL GOBIERNO CONTROLARÀ ELS FITXATGES DEL BARÇA

Els vuit clubs de la Primera Divisió masculina, els deu de la Segona Divisió masculina, els 41 de Segona Divisió masculina i els cinc de la Primera Divisió femenina que han presentat un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) durant l’estat d’alarma decretat amb motiu de la pandèmia del coronavirus no podran fitxar lliurement. El Ministeri de Treball i Hisenda, segons ha informat el diari AS aquest dimarts, fiscalitzarà les seves despeses en tots els aspectes, però sobretot en la partida més costosa, la de les inversions per futbolistes.

Sempre tenint en compte la informació citada, la mesura s’aplicarà a tots els equips que s’hagin acollit a les ajudes públiques. El Barça i l’Espanyol han pactat una rebaixa salarial amb els jugadors, però als treballadors sí que els han aplicat un ERTO i per tant formaran part d’aquest grup, així com l’Atlètic de Madrid, el Sevilla o el València, entre d’altres. El Reial Madrid, per la seva banda, no serà controlat pel govern espanyol, ja que no ha tocat els sous dels seus treballadors i amb les primeres plantilles de futbol i bàsquet també va preferir arribar a un acord.

No cal dir que aquesta no serà la principal preocupació per als clubs, centrats a intentar pal·liar com sigui l’impacte del coronavirus en la seva economia després de la davallada d’ingressos. Josep Maria Bartomeu ja ha opinat públicament que el mercat de fitxatges tal com el coneixíem fins ara canviarà. La bombolla ha esclatat, els preus disminuiran considerablement i es produiran més intercanvis entre clubs que mai. Com a mínim, ara per ara la sensació és que la temporada del futbol professional, com a mínim a Espanya, es podrà acabar i això permetrà omplir una mica més la cartera abans d’un estiu que es preveu tan atípic com complicat.
Informa:ELMON.CAT (5-4-2020)

210 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: