EL GOBIERNO DEIXARÀ SORTIR AL CARRER LA GENT GRAN A PARTIR DEL 2-M

El ministre de Sanitat espanyol, Salvador Illa, ha assegurat que la gent gran podrà sortir a passejar a partir de dissabte vinent, 2 de maig, si continua l’evolució favorable de la pandèmia del coronavirus. Illa ha insinuat que segurament el govern espanyol demanarà una nova pròrroga de l’estat d’alarma, que actualment s’acaba el 9 de maig. ‘És molt precipitat pensar que l’estat d’alarma s’acabarà en quinze dies’, ha dit.

Pel que fa a la gent gran, el pla de desconfinament de la Generalitat de Catalunya proposava sortides per a passejar, mantenint la distància física, amb l’objectiu de combatre els efectes psicològics negatius del confinament. El govern català proposa que s’assignin franges horàries exclusives per a sortir a passejar, tal com recomanava en el cas de les sortides dels menors.

En una conferència de premsa després de la reunió amb els presidents autonòmics, Illa ha explicat que el govern espanyol ajustarà els criteris sobre les sortides dels nens ‘si fes falta en funció dels comportaments’. Ha assegurat que no li consten incidents i que en general s’estan complint les mesures, tot i les imatges d’aglomeracions en algunes ciutats i les queixes a les xarxes socials.

Sobre el pla per al desconfinament que es presentarĂ  dimarts, la vice-presidenta quarta del govern espanyol, Teresa Ribera, ha dit que en les pròximes setmanes començarĂ  un procĂŠs gradual per reactivar l’economia amb diversos horitzons temporals, que no ha concretat, basat en la prudència i la seguretat. ‘Cal perdre la por a la recuperaciĂł econòmica sense perdre la por al virus “.
Informa:VILAWEB.CAT (26-4-2020)

216 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: