EL GOBIERNO DESTINA DINERS EUROPEUS PEL CORREDOR MEDITERRANI A MADRID

No tots els fons europeus destinats al corredor mediterrani es destinen realment a la connexió ferroviària pel litoral mediterrani, sinó que el govern espanyol en fa servir per a pagar infraestructures que passin per la seva capital, Madrid. Ho ha reconegut en una resposta al senador de Compromís, Carles Mulet, que va demanar per escrit si s’havien destinat recursos econòmics del corredor mediterrani a zones de l’estat espanyol que no siguin Catalunya, País Valencià, Múrcia o Andalusia. I la resposta és afirmativa.

El govern espanyol s’agafa a la definició del corredor mediterrani que en fan els reglaments europeus, amb ramals litorals però també un ramal que passa pel centre de la península Ibèrica, per a justificar la promoció del model radial de les infraestructures espanyoles, àmpliament desenvolupat, malgrat el dèficit històric d’altres connexions. “Excedeix l’àmbit de les comunitats autònomes mencionades al text de la pregunta”, diu l’executiu de Pedro Sánchez.

D’entre les actuacions que desenvolupen pel ramal que passa per Madrid el govern espanyol en destaca la renovació i implantació del sistema europeu de gestió del tràfic ferroviari a la línia de gran velocitat Madrid-Sevilla, que inclou actuacions a Castella-la-Manxa i la Comunitat de Madrid.

També destina fons europeus del corredor mediterrani a la renovació integral i electrificació de la línia Sagunt-Terol-Saragossa, o actuacions de renovació a la línia Madrid-Jaén, enumera el govern espanyol a la resposta al senador de Compromís.

Informa:ELNACIONAL.CAT (22-5-2022)

59 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: