EL GOBIERNO ES GASTA 200 MILIONS EN AVIONS MILITAR EN PLENA PANDÈMIA

La Dirección General de Armamento y Material (DGAM) i l’empresa Pilatus Aircraft Ltd van signar a principis d’aquest mes un acord per més de 200 milions d’euros per a la compra de 24 avions PC-21 que substituiran els C-101 utilitzats des de fa 40 anys, segons ha informat el fabricant d’avions d’entrenament militar de Stans, Suïssa.

El Ejercito del Aire espanyol és la tercera força aèria europea en optar pel PC-21 fabricat a Suïssa. El Ministeri de Defensa d’Espanya estava buscant una nova plataforma d’entrenament d’alta eficiència per a proporcionar un entrenament avançat als futurs pilots militars espanyols “encarregats de protegir les generacions futures”. Després d’una avaluació “llarga i extremadament professional”, Pilatus va vèncer a diversos competidors prestigiosos per guanyar la licitació amb el PC-21.

Una flota aèria en decadència: 2 morts en menys d’un any

Un pilot de la “Patrulla Águila” va mort a finals de febrer d’enguany en estavellar-se l’avió C-101 mentre realitzava un assaig a la zona de La Manga de Mar Menor (Múrcia). El passat 26 d’agost del 2019, un altre C-101 de l’Exèrcit de l’Aire es va estavellar al mateix indret.

La despesa militar espanyola de 2019 multiplica per quatre el pressupost de les Illes Balears

El senador de designació autonòmica per les Illes Balears, Vicenç Vidal, de Més per Mallorca, va fer-se ressò a finals d’abril d’enguany d’un informe publicat per dues organitzacions de la societat civil, el Centre Delàs d’Estudis per la Pau i l’International Peace Research Institute en el marc del Dia Global d’Acció sobre la Despesa Militar per denunciar “l’excessiva despesa militar que fa l’Estat Espanyol, situada en uns 20.050 milions d’euros el 2019, i amb un creixement d’un 0.9% respecte a 2018. Pràcticament 55 milions d’euros diaris”. En aquest sentit ha anunciat la presentació d’una moció al Senat demanant invertir la despesa militar de l’Estat durant 2020 en “reforçar la sanitat pública”.

En aquesta direcció el senador va remarcar que “el fet que el pressupost militar espanyol de 2019 multipliqui per quatre el de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears ja dóna pistes de quines prioritats té l’estat, que no són precisament el benestar de la ciutadania de les Illes”.
Informa:LAREPUBLICA.CAT (14-5-2020)

301 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: