EL GOBIERNO, NERVIÓS AMB EL TRIOMF DE LAPORTA: ” NO POT ESTAR AL SERVEI DE LA INDEPENDÈNCIA “

No fa ni 24 hores que Joan Laporta ha estat escollit novament president del Barça que ja ha rebut el primer avís. I no ha estat en clau blaugrana ni esportiva, sinó que ha arribat des de Madrid. José Manuel Rodríguez Uribes, el ministre de Cultura i Esport del govern espanyol, ha advertit el nou màxim dirigent culer en clau política.

La figura de Laporta, amb un passat a la presidència del Barça i també vinculat amb el món de la política, sempre s’ha associat amb la lluita per la independència de Catalunya, i ell no se n’amaga. En una entrevista a ElNacional.cat durant la campanya electoral va afirmar: “El Barça sempre ha bategat al ritme que ha anat el país. En aquest sentit, el Barça s’ha de posicionar quant a les qüestions de país”.

A més, va dir que “el Barça s’ha convertit en una institució global, amb culers a tot el món, però mantenint els nostres orígens, la nostra catalanitat, com a club nascut a Barcelona”. Laporta defensa que “el ‘Més que un club’ és això, una manera de promoure els drets i les llibertats de Catalunya”.

L’avís de Rodríguez Uribes a Laporta

Precisament, Rodríguez Uribes ha avisat Joan Laporta durant un acte dins del marc del Desayuno Informativo de Europa Press. I l’advertiment ha estat en clau política i relacionada amb l’independentisme. En els últims anys, amb les presidències de Sandro Rosell i de Josep Maria Bartomeu, el club ha agafat un altre perfil, però amb el retorn de Laporta, el Barça pot fer un altre tomb en el terreny polític.

Rodríguez Uribes, per començar, ha estat equidistant dient: “No em preocupa que Laporta sigui el president del Barcelona, el felicito”. Però després ja ha canviat el to i ha tirat cap a la política: “Cal treballar entre tots perquè l’esport segueixi funcionant, i el futbol i l’esport espanyol són marca Espanya. Moltes vegades ens reconeixen a l’estranger per l’esport”.

I l’avís de veritat ha arribat al final. “Si Laporta posa el Barcelona al servei de l’independentisme, farà malament”, ha conclòs tot intentant posar un fre a Laporta, que encara no ha parat des que va guanyar les eleccions a la presidència del Barça​.
Informa:ELNACIONAL.CAT (8-3-2021)

331 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: