EL GOBIERNO: NO ALS PROJECTES D’INNOVACIÓ TECNOLÒGICA EN CATALÀ

El Gobierno de Sánchez segueix ignorant les llengues cooficials de l’Estat durant la crisi actual, i ja de pas, dificulta possibles projectes tecnològics catalans que es puguin adreçar a l’executiu. Els programes d’emprenedoria que rebran ajuts per part del Ministeri d’Economia de Nadia Calviño, tenen una restricció lingüística que obliga que les sol·licituds estiguin redactades en llengua castellana, encara que també es vulgui entregar en una altra llengua cooficial.

El més greu és que hi haurà diverses empreses catalanes que es podran veure afectades per aquest reglament, ja que també s’ha de presentar tota la documentació per la sol·licitud en aquest idioma. Per tant, totes les empreses es veuran obligades a fer factures en castellà, encara que tinguin automatitzat fer-les en català, i això no deixa de ser una manera de dificultar la tasca d’aquestes.

La Plataforma per la Llengua assegura també que si hi ha catalanoparlants que estudien batxillerat a l’estranger, no podran examinar-se en català en un centre espanyol a l’exterior.

Plataforma per la Llengua🎗

@llenguacat
❌ @desdelamoncloa només subvencionarà empreses que presentin projectes d’innovació tecnològica en castellà

‼️ Els proveïdors dels projectes estan obligats a treballar en castellà encara que el català sigui la llengua en què treballen habitualment

Informa:ELMON.CAT (21-4-2020)

182 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: