EL GOBIERNO PODRIA CONCEDIR L’INDULT ALS PRESOS POL√ćTICS A L’ESTIU

El govern espanyol podria concedir l’indult als presos pol√≠tics aquest estiu. Aix√≠ ho avan√ßa El Pa√≠s, que assegura que tot i que oficialment “la decisi√≥ no est√† presa”, diverses fonts de l’Executiu asseguren que tant el sector socialista com el d’Unidas Podemos es decanten per concedir-los.

La decisi√≥ final, per√≤, la prendr√† el president Pedro S√°nchez i diverses fonts citades pel diari espanyol asseguren que la decisi√≥ arribar√† a l’estiu per generar menys tensi√≥ pol√≠tica. L’objectiu, segons diuen, no √©s tan refor√ßar la majoria parlament√†ria sin√≥ sortir del “forat pol√≠tic” del proc√©s (acabant amb el fet que la vida pol√≠tica catalana estigui marcada per la pres√≥) i buscar un nou temps per a Catalunya alhora que refor√ßar la relaci√≥ amb ERC.

Segons el rotatiu, l’Executiu espanyol tamb√© est√† a favor de la modificaci√≥ del Codi Penal per reduir la pena del delicte de sedici√≥, cosa que tamb√© beneficiaria els presos. La reforma est√† llesta i ha estat elaborada per la vicepresid√®ncia primera, liderada per Carmen Calvo. Per altra banda, els indults quedaran en mans de Juan Carlos Campo, ministre de Just√≠cia.
Els informes de la justícia, desfavorables

Tot aix√≤ passar√† despr√©s que la Moncloa rebi en els propers dies l’expedient complet del Tribunal Suprem. El ministeri fiscal s’hauria pronunciat contra els indults i l’Advocacia de l’Estat nom√©s hauria exposat al seu informe que els condemnats van reintegrar els diners del refer√®ndum sense pronunciar-se sobre la conveni√®ncia o no d’atorgar la mesura de gr√†cia.

Mentrestant, el tribunal sentenciador acabar√† aquesta setmana el seu informe despr√©s de confirmar que la immensa majoria dels presos, a qui va donar l’oportunitat de manifestar-se respecte a l’indult, no han contestat i l’√ļnic que ho ha fet -el president d’√ímnium, Jordi Cuixart- no ha expressat cap penediment ni reconegut el delicte. Amb aquests antecedents, fonts jur√≠diques assenyalen que l’informe del tribunal tamb√© ser√† desfavorable.
Després de les primàries a Andalusia

Aix√≠ doncs, si finalment el govern espanyol concedeix l’indult, ho far√† despr√©s de les prim√†ries del PSOE a Andalusia. I √©s que la direcci√≥ del partit vol que aquest proc√©s de votaci√≥ interna acabi amb el lideratge de Susana D√≠az. El seu candidat √©s l’alcalde de Sevilla, Juan Espadas. Tanmateix, res est√† clar ja que despr√©s de la patacada electoral a la Comunitat de Madrid, D√≠az no es veu, per ara, en desavantatge respecte el candidat de Ferraz.
Informa:ELNACIONAL.CAT (24-5-2021)

96 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: