EL GOBIERNO REDUEIX BRUTALMENT EL CATALÀ A MAGISTERI I NO ESCOLTA LES PROTESTES

Denuncien que el govern espanyol vol “difuminar” el català a magisteri
La Plataforma per la Llengua ha presentat un escrit amb al¡legacions, però ha rebut com a resposta que el document s’eliminarĂ  sense haver estat llegit

(IVET NÜÑEZ =
El Ministeri d’Universitats pretén reduir els crèdits de llengua catalana en els graus d’Educació Infantil i Primària i, tot i haver topat amb l’oposició de la Plataforma per la Llengua, sembla que la proposta tirarà endavant. En concret, dues ordres ministerials proposades pel govern espanyol tenen la intenció de canviar els plans d’estudi per tal que la formació en llengües dels nous mestres es redueixi fins a un terç dels crèdits actuals. Això suposa que, com que els crèdits es divideixen en català i en castellà, la formació en llengua catalana quedaria “molt difuminada”.

En l’actualitat a les universitats catalanoparlants es dediquen de mitjana 36 crèdits a les llengües, dels quals entre 18 i 30 són de català. Amb les noves ordres ministerials es passaria a 12 crèdits, la meitat dels quals serien en català, és a dir, només sis. Per tant, es passaria d’entre 18 i 30 crèdits a només 6. El mateix dijous 16 de març, quan es van donar a conèixer aquestes ordres, la Plataforma per la Llengua va presentar al·legacions per retirar-les. Ho va fer a través de les delegacions de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears i en va presentar per a cadascuna de les dues ordres ministerials. Per tant, l’entitat en va acabar enviant sis d’idèntiques. Aquest divendres, però, la sorpresa ha estat que l’ONG del català ha rebut una resposta per part del Ministeri on se’ls indica que els eliminarà sense haver-los llegit.


Preguntes per escrit al Congrés davant el “poc respecte” del Ministeri

L’entitat subratlla que va seguir les indicacions pertinents per trametre l’enviament de les al·legacions i que van ser presentades en el termini corresponent. Així i tot, han rebut aquests dos correus on s’indica que s’esborraran els missatges sense haver estat llegits. Tot i haver rebut aquesta resposta, l’entitat insisteix que cal retirar aquesta proposta de modificació del pla d’estudis de tots dos graus i per aconseguir-ho ha registrat preguntes escrites a través de la diputada de Junts per Catalunya Mariona Illamola. L’ONG del català creu que una resposta com la que ha rebut d’Universitats “demostra molt poc respecte envers les aportacions que pot fer la societat civil en els nous textos legals”.

Informa:LAREPUBLICA.CAT (24-III-2023)

70 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: