EL GOBIERNO S’ALLUNYA UN COP MÉS DE LA TAULA DE NEGOCIACIÓ

Aquest 2020 és un any de canvis arreu del món, i nosaltres us volem ajudar a entendre’ls. En temps de crisi, el periodisme compromès és més important que mai i el vostre suport és l’únic que pot assegurar la continuïtat de VilaWeb.
Si ho vols i ho pots fer, col·labora amb VilaWeb.
La ministra de Defensa espanyola, Margarita Robles, posa en qüestió que la taula de negociació sobre Catalunya sigui ara una prioritat i l’ha contraposat amb l’aprovació d’un pressupost de ‘reconstrucció’ davant la crisi de la covid-19, pel qual ha fet una crida a totes les forces polítiques ‘amb sentit d’estat’, incloent-hi el PP. Robles ha assegurat en una entrevista amb Europa Press que és el moment de la gran política, del diàleg sense excepció i amb sentit d’estat i dels partits que creuen en Espanya. Ha dit que els ciutadans ‘no estan per a jocs florals’, ‘frases eloqüents’ o ‘suggestives’ que en el fons ‘no pensen en els ciutadans’. Aquesta crida es dirigeix als partits que ‘no facin de la desqualificació i intolerància el seu lema’, en clara referència a Vox, que promou una moció de censura contra el seu govern, i deixin un costat la confrontació i les qüestions partidistes.

‘Estic segura que qualsevol força política que tingui conviccions democràtiques i cregui en l’interès general no pot posar-se de perfil per interessos partidistes en un pressupost de reconstrucció’, ha dit. Es tracta d’un aspecte essencial perquè han d’anar dirigits sobretot a atendre les persones ‘més vulnerables’ davant la crisi del coronavirus.

‘Aquí no es tracta de si es pacta amb els uns o els altres, això tindria una posició partidista. Es tracta de sentit d’estat i aquest pressupost de reconstrucció exigeixen treball i esforç de tots els partits que creguin en Espanya’, ha insistit preguntada sobre si són possibles pactes entre Podemos, Ciutadans i fins i tot el PP.

Respecte a si ERC pot posar condicions per a aquests pressupostos com reimpulsar la taula de negociació sobre Catalunya, ha dit que són necessàries les formacions polítiques que ‘creuen en l’interès general al qual estan cridats’ tots els partits que vulguin dialogar per a poder ‘construir una Espanya millor’.

Sobre aquest tema, ha dit que ‘evidentment la ‘prioritat és la societat, la ‘salut dels ciutadans’ o el ‘rebrot econòmic’ per tota Espanya i també per a Catalunya. ‘Quan els dirigents polítics es miren a qüestions partidistes, a jocs florals, a la frase suggeridora o suggestiva però que no pensa en els ciutadans, no estan comportant-se com a veritables servidors públics’, ha dit.
Informa:VILAWEB.CAT (23-8-2020)

266 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: