EL GOVERN APROVA EL TOC DE QUEDA DE 10 DEL VESPRE A LES 6 DEL MATÍ

Dit i fet. Un cop el govern espanyol ha aprovat l’estat d’alarma, el Govern ha reaccionat anunciant el toc de queda que imposarà a tot Catalunya. Segons ha comunicat l’executiu català, el seny del lladre anirà des de les 10 del vespre fins a les 6 del matí, la qual cosa vol dir que tots els establiments oberts al públic hauran de tancar a partir de les nou del vespre. Tot i que el Govern contempla excepcions, especialment per permetre els desplaçaments de tornada a casa.

L’Executiu comunicarà totes les mesures preses aquest diumenge en roda de premsa a partir les sis de la tarda, després de la reunió del Procicat, prevista per a les 16. A més, aquest migdia ja s’ha reunit el Comitè Executiu de Crisi per a la Covid-19. Concretament, s’han reunit el vicepresident Pere Aragonès, la consellera de Presidència Meritxell Budó i els titulars d’Interior i Salut, Miquel Sàmper i Alba Vergés, juntament amb representants del món local. El Govern es tornarà a reunir poc abans que comenci la reunió del Procicat.

‼️ Des d’avui entrarà en vigor la restricció de mobilitat nocturna entre les 22.00 i les 06.00. Els establiments oberts al públic hauran de tancar a les 21.00 hores. pic.twitter.com/ualQxqpL19

— Salut (@salutcat) October 25, 2020
Des d’aquest divendres, el Govern anunciava aquesta mesura que finalment entra en vigor aquesta mateixa nit. De fet, aquest mateix diumenge, el conseller Sàmper ja anunciava que si tot “anava bé”, el toc de queda a Catalunya entraria en vigor aquest diumenge, i així ha estat.

L’únic dubte que hi havia sobre la mesura era l’hora d’inici del toc de queda, ja que els tècnics havien de concretar si començaria a les deu o a les onze de la nit. Alhora, el conseller també ha avisat que quan la mesura entri en vigor, Mossos d’Esquadra i policies locals col·laboraran per garantir-ne el compliment, la qual cosa donarà lloc a un “increment d’eficàcia” del control, que el conseller ha demanat que vagi acompanyat de responsabilitat ciutadana.

Els actes culturals s’hauran d’adaptar al toc de queda
Sobre el món cultural, la consellera de Cultura, Àngels Ponsa, ha assegurat aquest diumenge que els actes culturals hauran d’adaptar els horaris dels espectacles al toc de queda. Alguns d’ells, doncs, hauran de començar abans perquè tant el públic com els organitzadors i artistes puguin ser a casa a l’hora fixada.

Tot i això, creu que tot plegat no suposarà “cap problema” per al sector i s’ha mostrat confiada que les noves mesures no faran caure ni el nombre d’actes programats ni el d’espectadors. Durant una visita institucional a Miravet i Ascó (Ribera d’Ebre), Ponsa ha defensat la seguretat als esdeveniments culturals i ho ha atribuït al compliment de les mesures sanitàries.

Informa:ELNACIONAL.CAT (25-10-2020)

323 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: