EL GOVERN APROVA EL TOC DE QUEDA DE 10 DEL VESPRE A LES 6 DEL MATÍ

Dit i fet. Un cop el govern espanyol ha aprovat l’estat d’alarma, el Govern ha reaccionat anunciant el toc de queda que imposarĂ  a tot Catalunya. Segons ha comunicat l’executiu catalĂ , el seny del lladre anirĂ  des de les 10 del vespre fins a les 6 del matĂ­, la qual cosa vol dir que tots els establiments oberts al pĂşblic hauran de tancar a partir de les nou del vespre. Tot i que el Govern contempla excepcions, especialment per permetre els desplaçaments de tornada a casa.

L’Executiu comunicarĂ  totes les mesures preses aquest diumenge en roda de premsa a partir les sis de la tarda, desprĂŠs de la reuniĂł del Procicat, prevista per a les 16. A mĂŠs, aquest migdia ja s’ha reunit el Comitè Executiu de Crisi per a la Covid-19. Concretament, s’han reunit el vicepresident Pere Aragonès, la consellera de Presidència Meritxell BudĂł i els titulars d’Interior i Salut, Miquel SĂ mper i Alba VergĂŠs, juntament amb representants del mĂłn local. El Govern es tornarĂ  a reunir poc abans que comenci la reuniĂł del Procicat.

‼️ Des d’avui entrarà en vigor la restricció de mobilitat nocturna entre les 22.00 i les 06.00. Els establiments oberts al públic hauran de tancar a les 21.00 hores. pic.twitter.com/ualQxqpL19

— Salut (@salutcat) October 25, 2020
Des d’aquest divendres, el Govern anunciava aquesta mesura que finalment entra en vigor aquesta mateixa nit. De fet, aquest mateix diumenge, el conseller SĂ mper ja anunciava que si tot “anava bĂŠ”, el toc de queda a Catalunya entraria en vigor aquest diumenge, i aixĂ­ ha estat.

L’Ăşnic dubte que hi havia sobre la mesura era l’hora d’inici del toc de queda, ja que els tècnics havien de concretar si començaria a les deu o a les onze de la nit. Alhora, el conseller tambĂŠ ha avisat que quan la mesura entri en vigor, Mossos d’Esquadra i policies locals col¡laboraran per garantir-ne el compliment, la qual cosa donarĂ  lloc a un “increment d’eficĂ cia” del control, que el conseller ha demanat que vagi acompanyat de responsabilitat ciutadana.

Els actes culturals s’hauran d’adaptar al toc de queda
Sobre el mĂłn cultural, la consellera de Cultura, Àngels Ponsa, ha assegurat aquest diumenge que els actes culturals hauran d’adaptar els horaris dels espectacles al toc de queda. Alguns d’ells, doncs, hauran de començar abans perquè tant el pĂşblic com els organitzadors i artistes puguin ser a casa a l’hora fixada.

Tot i això, creu que tot plegat no suposarĂ  “cap problema” per al sector i s’ha mostrat confiada que les noves mesures no faran caure ni el nombre d’actes programats ni el d’espectadors. Durant una visita institucional a Miravet i AscĂł (Ribera d’Ebre), Ponsa ha defensat la seguretat als esdeveniments culturals i ho ha atribuĂŻt al compliment de les mesures sanitĂ ries.

Informa:ELNACIONAL.CAT (25-10-2020)

211 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: