EL GOVERN ARAGONÈS NOMÉS DESTINARÀ 30.000 EUROS A LA PROMOCIÓ DEL CATALÀ I DE L’ARAGONÈS

El govern de l’Aragó només destinarà 30.000 euros amb l’objectiu d’impulsar “las lenguas propias de Aragón, patrimonio inmaterial aragonés”. Els diners aniran a parar a una càtedra de la Universitat de Saragossa que vol afavorir “la creació de nou coneixement i promoure la difusió de tots els aspectes d’interés comú en l’àmbit de les llengües minoritàries d’Aragó, especialment l’aragonès”.

Amb aquesta quantitat pressupostària, el govern aragonès pretén realitzar un ampli plec d’activitats entre els que destaca, el suport a projectes d’investigació, la realització de tesis doctorals, la convocatòria de beques, l’organització de jornades formatives, l’edició de publicacions, i l’impuls d’activitats culturals.

L’any passat, aquesta càtedra de la Universitat de Saragossa, amb la partida pressupostària assignada pel Govern d’Aragó, va editar el llibre ‘Aragonés y catalán en la historia lingüística de Aragón’, va inaugurar una nova sèrie dins de la col·lecció Papers d’Avignon, de Prensas Universitarias, va col·laborar amb el projecte Aragó Natural i finalment, va realitzar dues edicions del curs d’iniciació a la llengua aragonesa.
Informa:RACOCATALA. CAT ( 25-2-2021)

246 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: