EL GOVERN CONFIA QUE L’ESTAT RESPECTI LES DECISIONS INTERNACIONALS ” QUE VINDRAN”

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha valorat aquest dimarts la decisió del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) de desestimar la demanda interposada per Carles Puigdemont i una setantena més de diputats arran de la suspensió preventiva del ple del Parlament posterior a l’1-O per part del Tribunal Constitucional. “Respectem les decisions dels tribunals internacionals”, ha afirmat Budó durant la roda de premsa posterior al Consell Executiu, però ha avisat a l’Estat: “Esperem que les decisions que hagin de venir i siguin favorables a la nostra causa s’acceptin per part dels unionistes, i que quan arribin aquestes resolucions sobre la repressió que està duent a terme l’Estat espanyol les acatin”.

Budó també s’ha pronunciat sobre la decisió de la Fiscalia de mantenir el delicte de rebel·lió en els escrits d’acusació contra els presos polítics: “Teníem molt clar que aquest era un judici farsa, i tot allò que demostra que no hi va haver rebel·lió, la fiscalia no ho ha volgut escoltar ni tenir en compte”, ha dit. “Però tot això no ens estranya”, ha conclòs la portaveu del Govern.
D’altra banda, el president Torra farà balanç en els pròxims dies del primer any de Govern.El Govern s’ha felicitat també pels resultats de les europees i de les municipals a favor de l’independentisme ” que garanteixen estabilitat”
Informa:ELMON.CAT (28-5-2019)

381 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: