EL GOVERN CONFIRMA QUE JA HA ARRIBAT LA SEGONA ONADA DE LA PANDÈMIA

El Govern de la Generalitat certifica que la segona onada de la pandèmia ja ha començat a Catalunya. El risc de rebrot se situa ja en 338 i la taxa de transmissiĂł en l’1,33. És per aquest motiu que el Procicat aprovarĂ  demĂ  noves restriccions que entraran en vigor o dijous o divendres. De moment, estĂ  descartat el tancament perimetral i la sol¡licitud de l’estat d’alarma, i les mesures situaran el focus en augmentar el teletreball del 8% al 25% i en reduir la interacciĂł social i la mobilitat.

La portaveu del Govern, Meritxell BudĂł, ha assegurat que el risc “ĂŠs greu” i que això obliga l’executiu a anticipar-se amb noves restriccions que evitin un escenari pitjor en les pròximes setmanes. “Hi som a temps”, ha assegurat. Tot i que, per ara, considera que les dades no apunten que s’hagi de sol¡licitar l’estat d’alarma, sĂ­ que ha subratllat que no tindran “cap problema” en sol¡licitar-lo” en funciĂł de com evolucionin les xifres.

De moment, les mesures es contemplen com un paquet de recomanacions i obligacions que afectaran activitats de certs sectors amb els quals la Generalitat estĂ  en interlocuciĂł. Pel que fa al teletreball, el Govern aspira a “fomentar i acompanyar” les empreses perquè s’hi tornin a acollir per tal d’elevar el percentatge del 8% actual al 25%. Els esforços es concentren tambĂŠ en reduir la interacciĂł social i els desplaçament que no siguin imprescindibles.

En aquest sentit, BudĂł ha assenyalat la importĂ ncia de complir amb la prohibiciĂł de reunir-se amb mĂŠs de sis persones i ha llançat el segĂźent missatge a la ciutadania: “Tampoc es tracta de reunir-se amb sis persones diferents diversos cops al dia”. TambĂŠ ha posat com a exemple no desplaçar-se a segones residències. En el cas del Govern, s’estudia que les reunions dels consells executius tornin a ser telemĂ tiques. El Govern ha emplaçat a esperar fins a les pròximes hores per conèixer tot el paquet de mesures complet i el paraigua legal sobre el qual se sustentaran.

L’executiu ha certificat l’inici de la segona onada just el mateix dia en què una part dels metges de l’atenciĂł primĂ ria han començat una vaga per denunciar la falta de recursos i les plantilles insuficients per fer front a la pandèmia. “Hem d’escoltar el missatge que se’ns estĂ  traslladant”, ha deixat caure BudĂł tot mirant cap a la conselleria de Salut. En tot cas, ha defensat que s’estĂ  treballant en un pla d’enfortiment de la primĂ ria que s’estĂ  discutint a les diferents regions sanitĂ ries de Catalunya.

Informa:NACIODIGITAL.CAT (13-10-2020)

162 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: