EL GOVERN CREARÀ EL “HUB” DE L’AUDIOVISUAL PER PROTEGIR EL CATALÀ

El Govern ha presentat aquest dimarts el projecte de hub de l’audiovisual que ja fa temps que vol tirar endavant. Ho ha fet l’endemà que es filtrés la idea que té el govern espanyol sobre la nova llei de l’audiovisual: “maltractar” i “oblidar” el català i les altres llengües cooficials de l’Estat, tal i com ha valorat aquest dimarts la portaveu de l’Executiu de Pere Aragonès, Patrícia Plaja.

Aquest punt està en el pla de Govern que ha aprovat avui mateix el Consell Executiu, i es pretén crear un hub audiovisual i del videojoc que “sigui de referència al sud d’Europa i que representi, en aquest dinàmic sector estratègic” una “garantia” per a la preservació de la “diversitat europea des de la identitat pròpia de Catalunya en un mercat globalitzat”.

Tal i com s’especifica en el document que el Govern ha enviat als mitjans de comunicació, i com ha assegurat la portaveu Patrícia Plaja, es vol que aquesta llei sigui un pilar fonamental en la defensa del català. S’elaborarà, segons el Govern, el Pla de l’audiovisual, que pretén crear i desenvolupar l’Acord marc de l’audiovisual previst per la Llei del cinema; desenvolupar tallers, residències i laboratoris per a la creació audiovisual, i fomentar el desenvolupament de continguts per a les plataformes digitals i nous formats. També es vol consolidar les iniciatives de promoció internacional.

L’Executiu té la intenció que aquest hub internacional es converteixi en un “referent al sud d’Europa” en la incorporació de tecnologia, i que desplegarà el Projecte Catalunya Media City i els seus programes funcionals. Un dels objectius que té aquest projecte és garantir que els joves associïn aquesta llengua a l’oci, i que el castellà i l’anglès deixin d’ocupar sobradament l’espai mediàtic audiovisual.

Plaja s’ha mostrat molt decebuda amb la llei de l’audiovisual que vol tirar endavant el govern espanyol, i ha assegurat que el Govern treballarà per revertir-la, i que insistirà que la llei ha d’incloure una sèrie de mesures que protegeixin el català. De fet, l’Executiu vol que s’insti a produir un 30% dels continguts en llengües cooficials de l’Estat.
Informa:ELMON.CAT (21-IX-2021)

199 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: