EL GOVERN D’ANDORRA HA SIGNAT UN CONVENI AMB L’ESTAT ESPANYOL PER PROMOURE EL CASTELLÀ AL PRINCIPAT

El govern d’Andorra ha signat un conveni amb l’Estat espanyol per promoure el castellà al Principat, segons informa Racó Català. L’exalcalde socialista de Lleida i actual ambaixador espanyol, Àngel Ros, ha subscrit aquest acord per facilitar l’accés a les proves dels diplomes de castellà entre els alumnes dels diferents sistemes d’educació andorrà.

L’Instituto Cervantes, l’ens espanyol que gestiona les titulacions en llengua castellana a l’estranger, se’n surt amb la seva. A partir d’ara, el ministeri d’Educació andorrà informarà dels “avantatges” que té obtenir el títol de castellà i incentivarà l’idioma.

Les reaccions a la xarxa no s’han fet esperar. El cantautor Lluís Llach ha fet un crit d’alerta: “Andorrans, aneu amb compte que sempre comencen així”. Josep Lluís Alay, el cap de l’oficina del president Carles Puigdemont, ha carregat contra Ros. “Un altre esclau a sou d’Espanya”, ha reblat en una piulada. En aquesta línia, el sociòleg Salvador Cardús ha criticat que el PSC sempre estigui “al servei del país, però del país de l’amo”.

Informa:LAREPUBLICA.CAT (19-6-2022)

45 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: