EL GOVERN DEMANA PER CARTA EL CONTROL DE TRENS I AEROPORTS PER LA CRISI DE MADRID

La Generalitat ha tornat a reclamar al govern espanyol implantar controls en estacions i aeroports per detectar casos de coronavirus i frenar els contagis, com ja va demanar el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, en una carta al Ministeri de Transports aquest dilluns.

“Després de sis dies, el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana encara no ha respost a la missiva”, ha lamentat la Conselleria de Territori i Sostenibilitat en un comunicat aquest diumenge.

🌡️El @govern reitera la necessitat de controls de la #COVID19 en origen en els transports provinents de #Madrid

👇🏽https://t.co/7c0wWepjUp

— Territori (@territoricat) September 27, 2020
Calvet considera “que l’exigència del Govern central cap al Govern regional de Madrid hauria de traduir-se en autoexigència per establir controls a totes les sortides aeroportuàries i ferroviàries” de Madrid cap a Catalunya, ha explicat la Conselleria en referència a la picabaralla que fa setmanes que mantenen Pedro Sánchez i Isabel Díaz Ayuso, que es nega a augmentar les restriccions a la seva comunitat tot i l’augment de casos.

D’altra banda, la Generalitat s’ha posat a disposició de Aena i de Adif per “treballar conjuntament en la implementació de controls en origen des de Catalunya”, amb preses de temperatura i equips de gestors Covid.

Aquests gestors “permetrien realitzar ‘in situ’ els tests a les persones a les que s’hagi detectat febre i que controlarien i gestionarien els moviments de caos sospitosos i de positius”.

En la citada carta, el conseller expressava la seva preocupació pels diferents brots de contagi de coronavirus que han aparegut a Espanya, “especialment a Madrid”, territori amb el qual Catalunya comparteix “un intens flux de viatges”.

En concret, l’Executiu demanava prendre mesures als aeroports de Madrid i Barcelona i també a les estacions de Lleida, Camp de Tarragona, Girona, Figueres, Barcelona-Sants i Madrid Puerta de Atocha.

La crisi a Madrid ja ha despertat l’interès de mitjans com el Financial Times, que va dedicar un extens reportatge per explicar el contrast entre el desastre de la capital espanyola i el renaixement de Nova York.

Informa:ELNACIONAL.CAT (27-9-2020)

274 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: