BudĂł tambĂŠ demana que l’executiu espanyol doni suport a la creaciĂł d’una comissiĂł d’investigaciĂł al CongrĂŠs dels Diputats, que va ser vetada, i que facin arribar “instruccions als diversos representants de les institucions espanyoles” perquè assisteixin a la que ja hi ha al Parlament. La consellera considera que l’executiu de Pedro SĂĄnchez hauria de donar explicacions davant l'”alarma social generada” i considera que en democrĂ cia el “dret a la veritat” ĂŠs “irrenunciable”.

Concretament, el Govern demana: “Concretar una reuniĂł, amb el format que designeu, per informar i donar les explicacions que considereu, i que serveixin per aturar aquesta situaciĂł i, en la mesura d’allò possible, acabar amb l’alarma social generada”. BudĂł defensa el compromĂ­s de l’executiu catalĂ  amb “la transparència i el rigor” i li demana als ministres de SĂĄnchez que facin el mateix, especialment, “en honor a les vĂ­ctimes i respecte a les seves famĂ­lies”.

En la carta, la consellera tambĂŠ remarca la tasca del conseller Joaquim Forn i del major dels Mossos d’Esquadra, Josep LluĂ­s Trapero, que assegura que “va possibilitar la reducciĂł dels terroristes i la posada a disposiciĂł del jutge de totes les proves recollides”.

La demanda del Govern arriba desprĂŠs de la publicaciĂł durant els Ăşltims tres dies de noves informacions que apunten que el CNI va mantenir el cervell dels atemptats com a confident fins un dia abans de l’atemptat i que tenia els telèfons punxats de tots els atacants. De moment, el govern espanyol ha defugit donar explicacions.

Informa:ELNACIONAL.CAT (18-7-2019)