Bud√≥ tamb√© demana que l’executiu espanyol doni suport a la creaci√≥ d’una¬†comissi√≥ d’investigaci√≥ al Congr√©s dels Diputats, que va ser vetada, i que facin arribar¬†“instruccions als diversos representants de les institucions espanyoles” perqu√® assisteixin a la que ja hi ha al Parlament. La consellera considera que l’executiu de Pedro S√°nchez hauria de donar explicacions davant l'”alarma social generada” i considera que en democr√†cia el “dret a la veritat” √©s “irrenunciable”.

Concretament, el Govern demana: “Concretar una reuni√≥, amb el format que designeu, per informar i donar les explicacions que considereu, i que serveixin per aturar aquesta situaci√≥ i, en la mesura d’all√≤ possible, acabar amb l’alarma social generada”. Bud√≥ defensa el comprom√≠s de l’executiu catal√† amb “la transpar√®ncia i el rigor” i li demana als ministres de S√°nchez que facin el mateix, especialment,¬†“en honor a les v√≠ctimes i respecte a les seves fam√≠lies”.

En la carta, la consellera tamb√© remarca¬†la tasca del conseller¬†Joaquim Forn¬†i del major dels Mossos d’Esquadra,¬†Josep Llu√≠s Trapero, que assegura que “va possibilitar la reducci√≥ dels terroristes i la posada a disposici√≥ del jutge de totes les proves recollides”.

La demanda del Govern arriba despr√©s de la publicaci√≥ durant els √ļltims tres dies de noves informacions que apunten que el CNI va mantenir el cervell dels atemptats com a confident fins un dia abans de l’atemptat i que tenia els tel√®fons punxats de tots els atacants. De moment, el govern espanyol ha defugit donar explicacions.

Informa:ELNACIONAL.CAT (18-7-2019)