EL GOVERN DIU AL TSJC QUE NO POT COMPLIR LES SEVES ORDRES SOBRE EL COVID-19

La Conselleria d’Interior ha al·legat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que algunes de les seves ordres sobre el coronavirus són d'”impossible compliment”, suposarien deixar sense material el personal sanitari i reduirien de manera “dràstica” el personal operatiu de la policia catalana.

Així ho adverteix el departament liderat per Miquel Buch en un escrit, al qual ha tingut accés Efe, que ha remès a la sala social de l’alt tribunal català, en resposta al seu requeriment perquè detallés el grau de compliment de les seves ordres per dotar de material contra la Covid-19 els Mossos d’Esquadra, sotmetre al test tots els agents i prohibir el reingrés dels que han estat aïllats preventivament fins que donin negatiu.

En el seu informe, la Generalitat assegura que ha proporcionat els equips de protecció als quals ha pogut accedir davant l’escassetat de material i que des del 6 d’abril sotmet al test del coronavirus els agents que han estat en “contacte estret” amb un infectat.

A més, al·lega que, arran de la declaració de l’estat d’alarma, els Mossos d’Esquadra han quedat sota les “ordres directes” del Ministeri d’Interior i que la Generalitat està complint des de llavors les ordres de l’autoritat estatal competent i s’ha ajustat “en tot moment” a les recomanacions de les autoritats sanitàries.

“Si es considera que aquestes indicacions són incorrectes, s’hauria de procedir a la impugnació de l’ordre de l’autoritat estatal que ordena ajustar-se a elles”, apunta la conselleria, en resposta al requeriment judicial emès pel TSJC després d’acordar les mesures cautelars sol·licitades per la Trisindical i el sindicat USPAC per dotar de material protector els Mossos d’Esquadra.

La Generalitat denuncia que algunes de les mesures acordades pel TSJC no “s’ajusten” a les instruccions de l’autoritat sanitària i adverteix de la “impossibilitat” de complir-les a causa de l’actual situació d'”escassetat” al mercat nacional i internacional de productes de protecció individual per a riscos sanitaris.

En concret, detalla que és impossible fer de manera “immediata” un test a cada agent dels Mossos a causa de la “falta proveïdors suficients per satisfer aquests requeriments a escala mundial”.

“La necessitat de dotar de material de protecció pertinent el personal del cos dels Mossos, d’acord amb les tasques concretes que desenvolupen en cada cas, és una realitat inqüestionable, en la qual el Departament d’Interior està treballant des de l’inici de la crisi sanitària”, afirma.
Informa:ELNACIONAL.CAT (15-4-2020)

195 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: