EL GOVERN DÓNA UN MILIÓ DÈUROS A LES BIBLIOTEQUES PER LLIBRES EN CATALÀ

El Departament de Cultura ha aprovat una ampliació extraordinària d’un milió d’euros perquè les biblioteques públiques adquireixin novetats bibliogràfiques en català durant les setmanes vinents. Aquests recursos es vehicularan mitjançant el programa del Sistema d’Adquisició Bibliotecària (SAB), que enguany ja ha destinat 2,23 milions d’euros a aquest concepte.

Així, el total que es destinarà aquest any suposa una inversió global de 3,23 milions d’euros per tal de donar suport al mercat editorial en català. D’altra banda, cent deu biblioteques participen en la 38a edició de la Setmana del Llibre en Català, on realitzaran compres de llibres per incorporar-los als seus catàlegs. Enguany, augmenta un 7,84 % el nombre de biblioteques assistents, que disposen d’una aplicació per a mòbils que els permetrà realitzar compres fins a un màxim de cinc-cents euros en llibres i d’altres documents exposats.

La presència de les biblioteques públiques a la Setmana és possible gràcies a la col·laboració entre el Departament de Cultura, que finança noranta biblioteques en el marc del programa de suport a les biblioteques públiques que impulsa el Servei de Biblioteques, la Diputació de Barcelona, a partir de l’aportació de la Gerència del Serveis de Biblioteques a catorze biblioteques i a un seguit de patrocinis privats, gràcies a la col·laboració de la Fundació Obra Social La Caixa, Fundació Antigues Caixes Catalanes – BBVA (FACC-BBVA) i Transloan, a sis biblioteques públiques més.

La suma d’aquestes aportacions institucionals i de mecenatge privat permetrà que les biblioteques públiques destinin un total de 55.000 euros a la compra de novetats que s’exposaran aquests dies a la Setmana del Llibre en Català.

El programa de suport a la presència de les biblioteques públiques a fires del llibre de la Direcció General de Creació, Acció Territorial i Biblioteques del Departament de Cultura permetrà que durant 2020 un total de dos-cents vuitanta-cinc biblioteques realitzin compres.
Informa:VILAWEB.CAT (10-9-2020)

301 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: