EL GOVERN EXTINGEIX EL CONTRACTE AMB FERRORIAL PEL NOU SISTEMA DE RASTREIG

El Departament de Salut ha anunciat que al febrer es posarĂ  en marxa un nou sistema de rastreig que es gestionarĂ  des de l’Agència de Salut PĂşblica. Això implica que el 31 de gener s’acabarĂ  el polèmic contracte amb Ferrovial. El Govern haurĂ  trigat fins a set mesos en extingir-lo desprĂŠs d’haver-s’hi compromès, que una majoria del Parlament aixĂ­ ho demanĂŠs, i que s’hagin fet evidents les disfuncions del sistema fins ara vigent.

La consellera de Salut, Alba VergĂŠs, ha explicat que es reforça el sistema de rastreig, que ara dependrĂ  d’una gestiĂł pĂşblica, amb la contractaciĂł d’entre 450 i 750 persones que s’encarregaran especialment de detectar els contactes estrets dels contagiats per tallar les cadenes de transmissiĂł. Aquests nous treballadors tindran un perfil de gestors administratius i tècnics de salut pĂşblica i ampliaran les funcions que feien fins ara els rastrejadors. Segons ha explicat VergĂŠs, podran agendar proves diagnòstiques dels contactes estrets i alliberar aixĂ­ tasques de l’atenciĂł primĂ ria, identificaran necessitats socials per complir bĂŠ les quarantenes i derivaran al 061 les persones que tinguin necessitats emocionals.

Les ÂŤdisfuncionsÂť del sistema de rastreig, el maldecap de Salut que no desapareix
La conselleria atribueix a desajustos tècnics els errors en el seguiment de casos sospitosos i mantĂŠ que estĂ  en “vies de resoluciĂł” mentre el Col¡legi de Metges alerta de la descoordinaciĂł entre l’atenciĂł primĂ ria i Ferrovial

A mĂŠs, si bĂŠ fins ara els rastrejadors treballaven des d’un call center, ara els professionals del nou sistema de rastreig estaran agrupats en els diferents territoris per fer un seguiment des de la proximitat dels contactes. El secretari general de Salut, Marc Ramentol, ha precisat que es treballarĂ  intensament aquest mes de gener perquè la nova estratègia, que ha insistit que es dissenya des del mes de juny, funcioni a ple rendiment ja al febrer, un cop finalitzi el contracte amb Ferrovial.

Ramentol ha argumentat que el contracte amb Ferrovial finalitza de forma acordada entre les parts abans del que estava estipulat perquè aixĂ­ ho permet unes de les clĂ usules, fet que implica que no hi haurĂ  cap indemnitzaciĂł a l’empresa. TambĂŠ ha argumentat que en el seu dia va ser necessĂ ria aquesta “contractaciĂł d’emergència” que quedava emparada pels decrets lleis aprovats pel Govern. “NecessitĂ vem urgentment una estructura de seguiment de contactes estrets”, ha insistit Ramentol, que ha destacat la feina “rellevant” que s’ha fet amb 1,4 milions de trucades des del mes de juny.

La inversiĂł per a les noves contractacions en la gestiĂł directa del rastreig serĂ  de 19 milions d’euros i seran entre 450 i 750 en funciĂł de quines siguin les necessitats epidemiològiques. “Hem d’intentar conèixer millor el comportament del virus i reforcem el sistema de rastreig unificant la informaciĂł en una eina i millorant dia a dia el sistema de rastreig”, ha defensat VergĂŠs.

La consellera tambĂŠ ha assegurat que el retard de l’arribada de les vacunes a aquest dimarts per un problema logĂ­stic de Pfizer a la fĂ brica de Bèlgica no alterarĂ  el calendari de vacunaciĂł de Catalunya, ja que estava previst que es comences a subministrar els dimarts de cada setmana.
Informa:NACIODIGITAL.CAT (28-12-2020)

94 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: