EL GOVERN FACILITARÀ A TOTHOM UNA MASCARETA GRATUÏTA

El Govern facilitarà que tots els ciutadans de Catalunya disposin d’una primera mascareta gratuïta per protegir-se del coronavirus. Així ho ha anunciat la consellera de Presidència, Meritxell Budó, en la roda de premsa diària per informar sobre l’evolució de la pandèmia després que el president, Quim Torra, ja havia informat que l’executiu ha fet una comanda de 14 milions de mascaretes.

“En les properes setmanes s’aniran recepcionant les mascaretes i la setmana vinent tindrem les primeres 100.000”, ha detallat la consellera.

Recollir a la farmàcia

Es tracta de mascaretes comprades per a la ciutadania al marge dels EPI que s’han de proporcionar al personal sanitari. S’han adquirit a una empresa del Maresme i s’hauran de recollir a través de les farmàcies, amb la targeta sanitària.

La consellera ha demanat que aquelles persones que poden mantenir el confinament quan acabi el termini fixat per l’Estat per a feines no essencials deixin les primeres mascaretes que arribaran la setmana vinent a disposició dels ciutadans que han de tornar a treballar.

“Considerem del tot necessari que quan se surt al carrer demanar a tothom l’ús de mascaretes i l’ús de guants, que la gent faci l’exercici d’autoprotecció”, ha explicat.

Mesures de desconfinament

El Govern estudia, de cara a aquest aixecament del confinament total, les mesures per garantir la protecció als mitjans de transports públics i demana a les empreses que flexibilitzin l’horari d’entrada per evitar les aglomeracions en hora punta, a més de proporcionar als treballadors la distància de seguretat que n’eviti el contacte i facilitar el teletreball sempre que sigui possible.

La consellera ha advertit a més que les limitacions de moviments fora de les sortides per raons de primera necessitat continuaran vigents.

En aquest sentit, la responsable de Salut, Alba Vergés, ha recordat a més que el desconfinament serà gradual a Catalunya, es posarà en marxa amb les persones menys vulnerables i sanes, mentre que les persones de risc seran les últimes a sortir.

▶ #Consellera @albaverges: “Les mesures de desescalament del confinament s’iniciaran amb les persones no vulnerables i sanes. Les persones de risc seran les últimes a sortir ” #coronavirus #Covid19 pic.twitter.com/OBS1ObNQlt

— Govern. Generalitat (@govern) April 9, 2020
L’executiu ha insistit a criticar la decisió del govern espanyol d’aixecar el confinament a treballadors de feines no essencials a partir de la setmana vinent. “Aquest virus té dos aliats, les presses i la imprudència”, ha advertit Budó, que ha recordat que tot i que els casos nous estan disminuint, el nombre d’infecciosos encara és elevat.

▶ #Portaveu @meritxellbudo: “Un desconfinament mal planificat ens pot portar a un rebrot dels contagis i per tant a la necessitar d’un segon confinament total Perquè aquest virus té dos aliats, les presses i la imprudència.” #coronavirus #Covid19 pic.twitter.com/c2BN7nbb5r

— Govern. Generalitat (@govern) April 9, 2020
Informa:ELNACIONAL.CAT (9-4-2020)

320 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: