EL GOVERN FRANCÈS ANUNCIA QUE PROHIBIRÀ L’ABAIA MUSULMANA A LES ESCOLES

El govern francès anuncia que prohibirà l’abaia musulmana a les escoles.

El ministre d’educació no ha dit quin dia concret entraria en vigor la prohibició, que afectarà les escoles de Catalunya Nord.

Una setmana abans de començar el nou curs escolar a l’estat francès, el ministre d’Educació ha anunciat en una entrevista a TF1 que ja no es podrà dur l’abaia a l’escola, una mesura que afectarà els centres de Catalunya Nord. “Les escoles de la República es construeixen entorn de valors forts, en particular el laïcisme. El laïcisme és una llibertat, no una obligació. No s’ha de poder determinar la religió d’un alumne quan s’entra en una classe.” No obstant això, no ha dit quin dia concret entraria en vigor la prohibició.

L’abaia és una peça de roba tradicional de les dones al Llevant. Consisteix en una túnica ampla i lleugera que normalment és d’un sol color. Per si sola, no cobreix el cap, però es pot dur acompanyada del vel.

L’estat francès va prohibir l’ús de mocadors islàmics a les escoles públiques el 2004. El 2010, va prohibir el nicab, el vel islàmic que cobreix tota la cara, en llocs públics com ara carrers, parcs i edificis administratius, a més del transport públic.
Informa:VILAWEB.CAT (28-VIII-2023)

57 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: