EL GOVERN INDEPENDENTISTA TALLA LES PROTESTES DE “LA MERIDIANA RESISTEIX “

“El tall de la Meridiana resisteix’.
S‚Äôent√©n la q√ľesti√≥ de les mol√®sties als ve√Įns, per√≤ al Govern independentista, pol√≠ticament, li conv√© poder dir al govern espanyol que el tema est√† molt lluny de ser resolt. Si envia els manifestants a la placeta, contribueix a la idea de falsa normalitat que ven la propaganda de la Moncloa.
(ANTONI BASSAS )
Aquesta nit de divendres els ve√Įns tallaran per √ļltima vegada la Meridiana de Barcelona de la manera com ho han estat fent des de la sent√®ncia del Proc√©s, l‚Äôoctubre del 2019, amb l‚Äô√ļnica interrupci√≥ del confinament durant la pand√®mia. Dissabte a la nit, el departament d‚ÄôInterior ja no autoritzar√† el tall. La manifestaci√≥ s√≠ que la continuar√† autoritzant, per√≤ all√† on no afecti el tr√†nsit, i ha proposat una ubicaci√≥ alternativa a la pla√ßa de l‚Äôestaci√≥ de Renfe de Sant Andreu Arenal que hi ha all√† mateix.

Els manifestants s‚Äôho han pres molt malament, esclar. El govern independentista ja no autoritzar√† una protesta contra la repressi√≥ a l‚Äôindependentisme, i no l’autoritzar√† perqu√® vol fer compatible el dret de manifestaci√≥ amb el dels ve√Įns a no patir mol√®sties, despr√©s d‚Äôhaver-la autoritzat cada dia durant m√©s de dos anys.

La situació té una mica de tot. Hi ha dilema universal entre la llibertat de manifestació i de circulació, el clàssic impuls dels governs de dir a la gent que circuli, la clàssica invocació al perill que la protesta derivi en incident entre els que es manifesten i els contraris, entre els que n’hi ha que diuen que són contraris als talls per raó de circulació però que en realitat són contraris a la independència.

Que el Govern ja no autoritzi el tall √©s prou simb√≤lic del cap√≠tol on estem. Perqu√® el tall genera mol√®sties, s√≠. √Čs que si la protesta no t√© conseq√ľ√®ncies, si no molesta al poder, t√© menys for√ßa, com sap tothom. I les mol√®sties que causa s√≥n concretes, di√†ries, especialment pesades per als que se‚Äôn veuen afectats, per√≤ no s√≥n res comparades amb les mol√®sties que causa la repressi√≥ de l‚ÄôEstat contra un moviment democr√†tic en forma de retirada de l‚Äôesc√≥ a un diputat escollit a les urnes per no retirar un lla√ß groc, la inhabilitaci√≥ dels que van ser presos pol√≠tics, la persecuci√≥ patrimonial a c√†rrec del Tribunal de Comptes, decisions que s√≥n cada dia. Ahir mateix, el Tribunal Constitucional va declarar nuls els acords de la mesa del Parlament del 25 de setembre del 2019 que van permetre el debat d’unes propostes de resoluci√≥ de Junts, ERC i la CUP sobre l’autodeterminaci√≥, l‚Äôamnistia i els drets civils i pol√≠tics ‚ÄďCiutadans va presentar recurs i el TC li ha donat la ra√≥‚Äď. O sigui, al Parlament no es pot debatre sobre autodeterminaci√≥. Mirin si √©s gros que hi ha dos magistrats que presentaran un vot particular en desacord amb la decisi√≥ majorit√†ria del Tribunal.

Escoltin, que ho d√®iem ahir: la classificaci√≥ de The Economist, considera Espanya una ‚Äúdemocr√†cia defectuosa‚ÄĚ perqu√® el PSOE i el PP no renoven el govern dels jutges, i no el renoven perqu√® el volen seguir controlant, amb la qual cosa falla per la base un manament sense el qual no hi ha democr√†cia, que √©s la separaci√≥ de poders. √Čs el mateix √≠ndex que ja va fer baixar la qualificaci√≥ democr√†tica d‚ÄôEspanya i pel tracte judicial donat al proc√©s independentista catal√†. Per√≤ com volen que sigui imparcial per jutjar els independentistes catalans si els va acusar de rebel¬∑li√≥ sense que hi hagu√©s armes i els va condemnar per sedici√≥, que √©s un delicte desaparegut a l‚ÄôEuropa plenament democr√†tica i que en cap cas descriu el que va passar els mesos de setembre i octubre del 2017. De raons per protestar, els que tallen la Meridiana, en continuen tenint, i en tindrem, per desgr√†cia. Ara a la protesta s‚Äôhi afegir√† la desobedi√®ncia si volen tallar el tr√†nsit. S‚Äôent√©n la q√ľesti√≥ de les mol√®sties als ve√Įns, per√≤ al govern independentista, pol√≠ticament, li conv√© poder dir al govern espanyol que el tema est√† molt lluny de ser resolt. Si envia els manifestants a la placeta, contribueix a la idea de falsa normalitat que ven la propaganda de la Moncloa.
Informa:ARA.CAT (12-2-2022)

85 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: