EL GOVERN MODIFICA LA LLEI: ELS SOCIS DEL BARÇA JA PODEN VOTAR PER CORREU

El vot per correu ordinari ja està permès a les eleccions de les entitats esportives catalanes. Així ho ha confirmat aquest dimarts en roda de premsa Meritxell Budó, consellera de la Presidència i portaveu de la Generalitat de Catalunya. “Concretament, el Decret llei que hem aprovat habilita el vot per correu postal i el vot electrònic als processos d’elecció de les juntes directives i els presidents de les entitats esportives de Catalunya”, ha confirmat Budó.

El vot electrònic, en canvi, no serà vàlid fins a les següents eleccions perquè el procés actual ja està iniciat

Les eleccions del FC Barcelona, doncs, previstes per al 7 de març, ja estan garantides, malgrat que sense data encara establerta per la Junta Gestora del FC Barcelona, la gran pregunta ara és veure si s’aposta per un avançament electoral, tenint en compte que les restriccions pel coronavirus ja no suposen un problema i que la data original era diumenge vinent, 24 de gener.
Les peticions de Benedito, Laporta i Font

El primer candidat a la presidència del FC Barcelona que va exposar públicament la necessitat d’aplicar el vot telemàtic va ser Agustí Benedito, a la campanya electoral del 2010. “Soc un defensor del vot electrònic. Només defensaré aquesta opció si existeix una garantia absoluta que no hi haurà frau”, va afirmar llavors Benedito.

I el tema va tornar a sortir a col·lació en els següents comicis, al 2015, quan Joan Laporta va afirmar que entre els seus plans per modernitzar el FC Barcelona hi havia la idea d’afegir el vot telemàtic, tant per votar a les eleccions com per realitzar un altre tipus de consultes.

El tercer en demanar el vot a distància va ser Víctor Font, que el 2019 va anunciar que introduiria a l’Assemblea el debat sobre el vot electrònic. Els socis compromissaris, però, ho van tombar, amb 359 vots a favor, 173 en contra i 67 en blanc, quan la votació requeria dues terceres parts.
S’obre el debat sobre quan han de ser les eleccions

El serial sobre les eleccions més estranyes de la història del FC Barcelona, doncs, va camí de tenir molts més capítols. En aquests moments, de fet, ningú sap del tot cert quan votaran els socis, més enllà d’un 7 de març que ara queda en quarantena.

I és que aquesta data va quedar més o menys decidida a la reunió entre Tusquets, Laporta, Font i Freixa de divendres passat, encara que en cap cas va quedar com a dia definitiu. De fet, en un primer moment la data triada va ser el 28 de febrer, però es va decidir donar una setmana més de marge per donar temps a la Generalitat a modificar la Llei de l’Esport.

El que semblava que anava a trigar un mínim d’un mes, però, ha tardat molt menys, per la qual cosa no hi ha motius per esperar pràcticament 7 setmanes per celebrar unes eleccions previstes inicialment per a aquest diumenge, 24 de gener. El debat sobre la data dels comicis torna a ressorgir.
Informa:ELNACIONAL.CAT (19-1-2021)

279 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: