EL GOVERN OBRIR√Ä A ANDORRA UNA DE LES DELEGACIONS A L’ESTRANGER

(MARTA LASALAS )

El Govern crear√† una nova delegaci√≥ exterior de la Generalitat a Andorra. Aquest √©s un dels acords que s’han anunciat despr√©s de la reuni√≥ que han mantingut el president, Pere Aragon√®s, i el cap de Govern d’Andorra, Xavier Espot, en la primera trobada bilateral dels dos governs des del 2009. “Si amb un Estat hem de tenir una relaci√≥ especial, √©s amb Andorra”, ha argumentat Aragon√®s en la roda de premsa posterior a la trobada, en qu√® ha anunciat la posada en marxa dels treballs per a la creaci√≥ de la nova delegaci√≥.

La Generalitat disposa actualment de 14 delegacions, davant de la UE, al Regne Unit i Irlanda, Alemanya, els EUA, It√†lia, Su√Įssa, Fran√ßa, els Balcans, Europa Central, Pa√Įsos N√≤rdics i B√†ltics, Portugal, l’Argentina, M√®xic i Tun√≠sia. El president de la Generalitat, que ha viatjat a Andorra acompanyat de la consellera d’Exteriors, Vict√≤ria Alsina, ha subratllat que poder disposar de la delegaci√≥ permanent de Catalunya a Andorra √©s una oportunitat per al restabliment de les relacions entre els dos territoris al m√†xim nivell i consolidar√† les aliances i els lla√ßos compartits.

Tant Espot com Aragon√®s han adm√®s que la delegaci√≥ es pot convertir en un espai per aprofundir en f√≤rums de treball en com√ļ com la comunitat de treball dels Pirineus. Aix√≠ mateix han apuntat un acord de col¬∑laboraci√≥ amb Andorra mitjan√ßant les oficines de promoci√≥ econ√≤mica i atracci√≥ d’inversions de la Generalitat arreu del m√≥n, a trav√©s d’Acci√≥.
Jocs d’Hivern

La reuni√≥, que ha servit per abordar diferents √†mbits de col¬∑laboraci√≥ entre els dos governs, de car√†cter cultural, educatiu, sanitari o d’infraestructures, ha atorgat un clar protagonisme al projecte dels Jocs d’Hivern del 2030. El cap del govern andorr√† ha destacat tant la capacitat del seu pa√≠s per a l’organitzaci√≥ de competicions de neu d’alt nivell com la disposici√≥ de la infraestructura hotelera m√©s important de la zona pirinenca. Aragon√®s ha agra√Įt l’oferiment d’Andorra i ha mostrat la disposici√≥ a acceptar aquesta col¬∑laboraci√≥, tot i que ha evitat entrar en concrecions. “A mesura que avancin els treballs t√®cnics ser√† el moment d’abordar l’abast d’aquesta col¬∑laboraci√≥ amb Andorra”, s’ha limitat a afegir.
Informa:ELNACIONAL.CAT (11-2-2022)

116 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: