EL GOVERN OBRIRÂ SIS NOVES DELEGACIONS A L’ESTRANGER : TÒQUIO, SEÜL, DAKAR, PRETÒRIA, BRASÍLIA I ANDORRA

“El govern català obrirà sis noves delegacions a l’estranger i arribarà a les vint durant el 2022”.

Les noves seus s’instal·laran a Tòquio, Seül, Dakar, Pretòria, Brasília i Andorra la Vella.

El govern català obrirà sis noves delegacions a Tòquio, Seül, Dakar, Pretòria, Brasília i Andorra la Vella i arribarà a les vint oficines durant el 2022. Ho ha anunciat aquest matí en un acte al Palau de Pedralbes la consellera d’Acció Exterior, Victòria Alsina. “La millor manera de preparar-nos per ser un estat és començar a actuar, tant com puguem, com si ho fóssim”, ha dit. El desplegament de les noves seus es tradueix en una cobertura del Japó, Corea del Sud, l’Àfrica Occidental, l’Àfrica Meridional, el Brasil i Andorra amb l’objectiu d’ampliar la capacitat d’incidència internacional de Catalunya.

Per a configurar aquest nou mapa, s’han tingut en compte diverses variables com ara la intensitat de vincles econòmics, demogràfics, històrics i culturals. També s’ha analitzat la presència de comunitats catalanes als països i la facilitat d’establir relacions institucionals entre el govern i el territori en qüestió.

La Generalitat també creix en oficines i passa de dues a cinc, obrint-ne de noves a Dublín, Ljubljana i Ciutat del Quebec. A més, dins de l’estratègia de desplegament de la xarxa de delegacions a l’exterior, s’ha creat la figura dels enviats especials, que es desplaçaran a llocs concrets segons les necessitats del moment i amb una missió concreta. El 2022 n’hi haurà dos, a Varsòvia i Edimburg.
Informa:VILAWEB.CAT (7-3-2022)

126 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: