EL GOVERN PERMETRÀ QUE ELS TREBALLADORS DUGUIN LLAÇOS GROCS DINS DE LES DEPENDÈNCIES DE LA GENERALITAT

La nova consellera de Presidència, Meritxell Budó, ha explicat que el Govern permetrà que els treballadors s’expressin amb llaços grocs a dins de les dependències de la Generalitat. Durant la seva primera roda de premsa com a portaveu, posterior al Consell Executiu, aquest dimarts al migdia, Budó també ha qualificat de “maniobra de distracció de l’opinió pública” que la polèmica se centri en els llaços grocs i no en el “judici farsa” de l’1-O que té lloc al Suprem. La consellera també ha argumentat que els Mossos s’han limitat a actuar com a policia judicial en rebre les ordres de la Junta Electoral Central (JEC).

El Govern ha aprovat aquest dimarts autoritzar el Departament d’Educació a realitzar una despesa per valor de 2,4 MEUR per estendre la banda ampla ultraràpida als centres educatius catalans. La Generalitat aportarà aquesta quantitat a través d’un conveni amb el Ministeri d’Educació i Formació Professional i l’Entitat Pública Empresarial Red.es, en el marc del programa europeu FEDER de la UE. El conveni se centra a desplegar la infraestructura de la xarxa interna i el wifi, ja que la fibra òptica ja està garantida. S’actuarà en 401 centres triats en funció de criteris de complexitat i d’impuls de les competències digitals.

La inversió total és de 6.570.000 euros, dels quals el 63% els assumeix Red.es. La resta van a càrrec del departament, que distribuirà la despesa en dues anualitats entre 2020 i 2021.
Informa:ELPUNTAVUI.CAT (26-3-2019)

509 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: