EL GOVERN POT NO FER PÚBLIC DIUMENGE EL RESULTAT ELECTORAL SI HI HA PROBLEMES AMB LES MESES

El director general de Participació i Processos Electorals, Ismael Peña-López, ha explicat que el govern decidirà el mateix diumenge amb la Junta Electoral Central i els partits si no es fa públic l’escrutini a la nit en funció del percentatge de meses que no s’hagin pogut constituir. En declaracions a RAC1, ha dit que si el volum de meses de les eleccions del 14 de febrer que s’han de formar dilluns o dimarts és alt, qui voti durant aquells dos dies pot fer un “vot molt més tàctic” si ja sap el resultat provisional dels comicis. En aquest cas es pot no comunicar el resultat electoral, però sí que es rebrien les dades. El que no es faria seria sumar-les.

Peña-López ha reconegut que el fet que no es constitueixin un volum important de meses electorals seria un “problema gros”, i el govern ha previst llavors la possibilitat de no publicar les dades dels resultats el diumenge a la nit. Ni tan sols se sumarien “perquè no hi pugui haver cap filtració”. Sí que es faria l’escrutini i s’enviaria. Ara bé, la decisió es prendria el mateix diumenge després de parlar amb la JEC i amb la taula de partits, i en funció del percentatge d’afectació, un cop se sabés a les 10.00 del matí quantes meses s’haurien de formar dilluns o dimarts. És a aquesta hora justament quan una mesa queda suspesa en cas de no haver-se pogut constituir per manca de gent. Això sí, Peña-López ha reconegut que el “fet que els apoderats puguin fer fotos de les actes i que els partits sàpiguen pràcticament abans que l’administració el resultat fa molt difícil d’aturar la informació”.

Sobre les proves d’antígens que es faran als membres de les meses, ha explicat que es convocaran membres i primers suplents el 9, 10, 11 i 12 de febrer perquè vagin al seu CAP. Ha reconegut que el fet que hi hagi tanta rotació provoca moltes dificultats. Se’ls intentarà enviar un missatge al mòbil, però en cas de no rebre’l, les persones que han de formar part de la mesa o que són primers suplents poden trucar al CAP directament.

Pel que fa a les persones que s’estan designant per a cobrir les excuses acceptades, ha reconegut que poden arribar a tenir la notificació el dia d’abans. “Treballem amb Salut per veure fins on podríem estirar i forçar el sistema sanitari per cobrir aquestes eventualitats”, ha dit Peña-López, que ha indicat que és per aquestes qüestions que el govern defensava de suspendre el 14-F.
Informa:VILAWEB.CAT (7-2-2021)

206 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: