EL GOVERN S’APUNTA AL TESTATGE MASSIU PER A LA POBLACI√ď

La consellera de la Presid√®ncia i portaveu del govern de la Generalitat, Meritxell Bud√≥, ha anunciat aquest dimarts que l’executiu catal√† est√† preparant un pla per “testar massivament la poblaci√≥”, una iniciativa com la de la Comunitat de Madrid, que ha recomanat insistentment l’exassessor de l’expresident Quim Torra, l’infect√≤leg Oriol Mitj√†, com a essencial en una estrat√®gia contra la Covid-19 per a Catalunya.

Bud√≥ ha explicat que la Generalitat ha comprat 8 milions de tests, que han d’establir prioritats en funci√≥ dels terminis d’arribada i que l’organitzaci√≥ √©s “complexa”, en resposta a una pregunta sobre la intenci√≥ del govern de la Comunitat de Madrid de testar tota la seva poblaci√≥ abans de Nadal, de franc i mitjan√ßant tests r√†pids d’ant√≠gens a les farm√†cies.

La consellera i portaveu ha indicat que el govern catal√† aplicar√† a partir del dia 23 una “flexibilitzaci√≥” d’algunes mesures restrictives, la qual cosa assegura que no es tracta d’una desescalada. Ha avan√ßat que tindran en compte el “binomi” del sector sanitari i els sectors econ√≤mics, als qual volen tranquil¬∑litzar plantejant-los mesures que, segons ha dit, no s’han decidit encara. Pel que fa a les difer√®ncies evidenciades entre els consellers d’ERC i JxCat sobre la suavitzaci√≥ de les restriccions, Bud√≥ ha negat que hi hagi una negociaci√≥ entre sectors del govern, sin√≥ “treball conjunt”.

Pel que fa a les destitucions del secretari general del Departament de Treball, Afers Socials i Fam√≠lies i del secretari d’Afers Socials, Bud√≥ no ha aclarit cap motiu i s’ha rem√®s a les explicacions que doni el conseller Chakir el Homrani. Segons ha explicat la portaveu, a la reuni√≥ del govern “no sol ser pr√†ctica habitual” explicar els motius d’un relleu en un Departament i El Homrani no ho ha fet, i s’ha limitat a donar compte dels canvis. “Si un conseller creu que ha de fer canvis, el govern hi est√† d’acord, i aix√≤ √©s el que ha passat”, ha resumit Bud√≥, que ha afirmat que cada departament es “sobir√†”.

D’altra banda, s’ha mostrat “segura” que el govern de la Generalitat enllestir√† aquesta setmana un nou mecanisme per ajudar els aut√≤noms, despr√©s dels problemes d’acc√©s al web amb qu√® aquests treballadors havien de poder sol¬∑licitar la setmana passada fons de la dotaci√≥ de 20 milions oferta pel govern catal√†. La consellera de la Presid√®ncia ha explicat que treballen per facilitar un “mecanisme √†gil” que ofereixi als interessats una altra “manera d’accedir” a “una altra quantitat”, i que preveu que aquesta setmana la comunicaran tant l’import com la manera.

Pel que fa a una eventual fusi√≥ del BBVA i el Banc Sabadell, ha respost que “amb molta probabilitat” s’han tornat a assabentar de la not√≠cia per la premsa, com va passar amb la fusi√≥ de CaixaBank i Bankia, i que no n’han parlat a la reuni√≥ del govern d’aquest dimarts.

Informa:ELTRIANGLE.EU (17-11-2020)

139 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: