EL GRUPO GODÓ ES VEN 8TV I ABANDONA EL NEGOCI TELEVISIU

Moviments importants a les televisions privades en català. El Grup Godó deixa anar llast i, mesos després de deixar 8tv en guaret, abandona definitivament el negoci televisiu amb la venda de la cadena i el seu múltiplex de quatre canals de TDT. Segons ha pogut saber NacióDigital, els compradors són Nicola Pedrazzoli, un veterà del sector i ara impulsor de Teve.cat, i l’empresari i financer Borja García-Nieto, que havia estat president del Círculo Ecuestre i té vincles amb l’unionisme i el catolicisme més conservador.

Aquest divendres al matí s’ha formalitzat la compra d’Emissions Digitals de Catalunya, empresa que gestiona el múltiplex de TDT concedit per la Generalitat des de l’any 2003 i que és 100% propietat dels Godó. A l’acte de firma hi havia Carlos i Javier Godó i Pedrazzoli i García-Nieto a més dels seus representants legals. Segons fonts coneixedores el preu acordat ronda els deu milions, que es pagaran a raó d’un milió a l’any. El canvi de propietat es comunicarà dilluns al Consell de l’Audiovisual de Catalunya per completar els tràmits.

El múltiplex allotja actualment, i després de diversos canvis, quatre canals de televisió: 8tv, que fa gairebé dos anys que va tancar els seus informatius i no emet cap programa de producció pròpia després que l’aposta per Josep Cuní no donés el resultat esperat; Barça TV, la cadena del Futbol Club Barcelona; Fibracat TV, que és propietat d’empresaris del Bages; i Bom Cine, del grup Squirrel.

Pedrazzoli, un empresari italià que tenia una relació estreta amb l’exalcalde de Sabadell Manuel Bustos, va impulsar Canal Català. En deixar d’emetre la seva llicència de TDT, es va llogar a El Punt Avui, que va crear una televisió. Fa uns mesos que el diari gironí va tancar la televisió pels seus problemes econòmics. En recuperar la llicència, Pedrazzoli va fundar Teve.cat, coneguda pels seus debats, que en alguns casos organitzen entitats com l’ANC o Societat Civil Catalana.

I què passarà amb 8tv? La cadena emet ara programació enllaunada, sèries i pel·lícules. A partir d’ara l’explotarà Pedrazzoli. Tot queda en les seves mans. La compra també inclou els quatre canals de ràdio a la TDT, per on es pot escoltar RAC105 i RAC1.
Informa:NACIODIGITAL.CAT (6-3-2021)

469 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: