EL JUDICI A PONSATÍ SERÀ L’11 DE MAIG A EDIMBURG

L’exconsellera Clara Ponsatí s’ha tornat a presentar davant el Tribunal del Sheriff d’Edimburg en una vista que ha tractat qüestions únicament procedimentals. El més rellevant és la data del seu judici, que serà l’11 de maig, i es preveu que pugui allargar-se entre tres i quatre setmanes. Dos mesos abans, el 5 de març, es debatran qüestions argumentals, tot i que no està previst que Ponsatí s’hi presenti ni tampoc se citaran els testimonis.

Catalan Defence Committee Glasgow
@CDC_Glasgow
.@ClaraPonsati is out of court. Next hearing is Thu 5 March at 10am, maybe continuing into 6th. Then the full thing starts on Mon 11 May and could last for up to four weeks. Ànims, Clara! #llibertatpresesipresospoliticsiexiliats

En la vista preliminar d’avui, el jutge Nigel Ross ha escoltat també l’advocat de Ponsatí, Aamer Anwar. Defensa que “no ha estat tractada amb justícia per les autoritats espanyoles” i ha recordat, una vegada més, que l’estat espanyol “ha abusat de les euroordres i ha subestimat la justícia europea”.

Cal recordar que el judici previst per a l’11 de maig podria estar condicionat, com ha apuntat la defensa de Ponsatí, per si es converteix en eurodiputada després de la sortida del Regne Unit de la Unió Europea el proper 31 de maig. El Brexit deixarà cadires buides al Parlament Europeu. En les passades eleccions del mes de maig, 54 polítics de l’estat espanyol van aconseguir un escó. La següent de la llista per nombre de vots és l’exconsellera.

En paral·lel, la Junta Electoral Central (JEC), té previst adjudicar el pròxim dilluns els cinc escons del Parlament Europeu que guanyarà Espanya després del Brexit. Ponsatí continua demanant el suport, també econòmic, per fer front al judici.

Aamer Anwar🎗✊🏽

@AamerAnwar
‘It was submitted the right to self-determination is protected by article 1 UN charter & article 1 of 1966 UN Covenant on Human Rights.The actions of @ClaraPonsati did not constitute a criminal offence’ FULL EXTRADITION HEARING 11th MAY🎗Petició urgent👇🏽 https://www.crowdjustice.com/case/newextraditionwarrant/ …

Si el judici d’extradició de Ponsatí s’anul·la definitivament i aconsegueix la immunitat, suposaria una nova patacada per a la justícia espanyola. Anteriorment el jutge escocès ja va decidir no retirar-li el passaport com pretenia Llarena.
Informa:ELNACIONAL.CAT (23-1-2020)

221 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: