EL JUTGE AUTORITZA EL CONFINAMENT DEL SEGRIÀ

La comarca del Segrià registra una taxa d’incidència de la covid-19 de 149,1 persones contagiades per cada 100.000 habitants en els últims quinze dies, segons les dades de l’informe epidemiòleg de l’Agència de Salut Pública que cita el jutjat d’instrucció número quatre de Lleida que ha autoritzat el confinament de la zona decretat pel govern.

En una intelocutòria, el jutge cita aquestes xifres i indica que l’important augment de detecció de casos de coronavirus, la possible transmissió comunitària del virus comparada amb la resta de Catalunya, així com l’augment de la corba epidèmica ‘fan necessari la presa de mesures per protegir la salut de la població’.

‘Valorant que la SARS-Cov-2 és una malaltia infecciosa que es transmet per via aèria i amb el contacte personal i que, per tant, hi ha risc per a la salut pública col·lectiva derivada de l’elevat risc de propagació, es justifica la limitació de la llibertat de circulació’, conclou el jutjat de guàrdia. També afirma que és ‘públic i notori’ que hi ha un ‘risc imminent i extraordinari’ que exigeix mesures ‘sense que es puguin considerar excessivament greus o desproporcionades’.

El jutge també destaca que el govern no inclogui una limitació temporal del confinament del Segrià i aconsella que sigui de quinze dies, ‘sense perjudici de les successives pròrrogues a la vista de l’evolució dels esdeveniments’.

Informa:VILAWEB.CAT (5-7-2020)

392 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: